Presedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, ii cere premierului Emil Boc, intr-o scrisoare deschisa transmisa acestuia, sa plece acasa, "din respect pentru inaintasii" sai, pentru ca tara este "in haos absolut", iar Boc a lasat-o "fara directie si sens", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Jorj sustine in scrisoarea deschisa adresata, miercuri, lui Emil Boc, ca premierul are sansa de a lua o "decizie demna", aceea de a pleca singur din fruntea Guvernului.

"Plecati acasa, din respect pentru inaintasii dumneavoastra, domnule prim-ministru ardelean. Tara e in haos absolut. Ne-ati lasat fara directie si sens. Cateva clipe de calm si cugetare ardeleana va cerem, domnule prim-ministru. Sunt clipe care inca mai pot salva tara. Nu v-au apartinut prea multe decizii de cand sunteti premier. Va place sau nu, dar mai aveti sansa unei decizii demne, aceea de a pleca singur", se arata in documentul citat.

Liderul PSD Cluj-Napoca i-a reprosat lui Boc ca, in perioada in care era in opozitie, vorbea mult despre metehnele politicii dambovitene, dar se pare ca nu doar "debitul verbal nespecific ardelenilor" l-a deosebit de acestia, ci si capacitatea "de a imbratisa imediat cinismul si nerabdarea celor care au mereu senzatia ca li se cuvine orice pe lumea asta".

"Ati uitat ca, pentru noi, ardelenii, mandria si demnitatea, respectul pentru cuvantul dat sunt valori care ne-au facut sa stam cu fruntea sus si la bine si la greu. Candva ati jurat cu mana pe Biblie ca nu ne veti vinde crezurile si a doua zi le-ati si scos la mezat. Aveti senzatia ca gestul a fost uitat si ati primit iertarea", a subliniat Jorj.

  • “Ardelenii nu uita tradarea”

Acesta a subliniat ca ardelenii nu uita tradarea, pot avea intelegere pentru cei care nu se pricep, pot avea rabdare pentru a astepta maturizarea, "dar nu iubesc slugarnicia".

"Nu uitam nici faptul ca ati afirmat public ca toti PSD-istii sunt hoti. Ati afirmat ca Traian Basescu este bun. Ati afirmat ca in Alianta DA sta viitorul Romaniei. Ati afirmat ca nu veti pleca la Bucuresti. Ati spus ca vom trai bine. Daca aveti in preajma doar oameni care va inalta zilnic podiumul, noi nu suntem asa, noi va spunem de la obraz ca e prea mult. Chiar ne luati pe toti de prosti, domnule prim-ministru?", se precizeaza in scrisoarea deschisa.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Mircea Jorj a spus ca nu stie ce impuls poate motiva o decizie a lui Boc, dar aceasta nu poate fi una rationala, cata vreme "ameteste" populatia cu viitoarea lege de impozitare a manelistilor, fara a fi informat ca exista deja cadrul legal pentru impozitarea veniturilor de orice fel.

"Trebuie doar sa aplicati legile existente, domnule prim-ministru. Foamea si criza nu ne doboara, domnule prim-ministru, ne doboara neincrederea. Acestea sunt adevarurile guvernarii dumneavoastra. Noi, clujenii, vi le spunem. Nu vrem sa va fim simpatici, vrem doar sa fim corecti", se mentioneaza in scrisoarea deschisa a presedintelui PSD Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.