Are doar 20 de subordonati. De opt luni are un proiect de decizie prin care ar urma sa i se stabileasca atributiile. Tariceanu insa nu i l-a semnat nici pina azi. E cumatrul lui Basescu.

Domnule Seculici, ati luat locul domnului Videanu in guvern, dar, potrivit unui sondaj CURS, sinteti aproape necunoscut.

Particularitatile functiei mele o fac mai putin spectaculoasa pentru presa. Ma refer la faptul ca ministerul pe care il conduc este un minister de sinteza, nu unul cu portofoliu si personal numeros. Asta nu inseamna ca nu am muncit la modul cel mai serios in aceste 4 luni. Toata lumea stie ca vizibilitatea nu inseamna neaparat eficienta. In plus, sondajul arata ca sint 5 ministri cu mandat dublu ca timp fata de al meu si care sint mult mai putin cunoscuti decit mine.

Dupa plecarea domnului Videanu, portofoliului pe care il gestionati i s-au redus din atributii, negocierile cu FMI au trecut la Ministerul Finantelor. Ministerul pe care il conduceti ce atributii mai are?

Potrivit legii, atributiile vicepremierului sint acelea pe care le deleaga premierul. Impreuna cu un grup de experti, am facut un proiect de decizie prin care sint stabilite atributiile ministerului pe care il conduc. Aceasta decizie nu a fost nici pina astazi semnata de catre primul-ministru.

Colegi de-ai dvs. din PD au acuzat faptul ca, in lipsa premierului, sedintele de guvern sint conduse nu de dumneavoastra, ci de Marko Bela. Cum se explica acest lucru?

A fost optiunea primului-ministru sa isi delege competentele catre Marko Bela si cred ca tine de faptul ca se cunosc de ceva mai multa vreme.

Daca veti ramine in continuare in guvern, veti cere atributii clare premierului Tariceanu?

Categoric da. Am propus deja premierului un proiect de decizie pentru stabilirea acestor atributii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.