Sedinta conducerii organizatiei judetene PDL Constanta s-a incheiat fara un rezultat clar, deoarece taberele in disputa, cea din jurul Mariei Stavrositu si cea din jurul lui Mircea Banias au votat decizii contradictorii, astfel ca problemele vor fi solutionate de conducerea centrala a partidului.

Cele doua grupari s-au acuzat reciproc ca au adus la sedinta Consiliul de Coordonare judeteana sustinatori care nu au ce cauta la sedinta. Stavrositu a spus ca Banias a venit la Casa Culturii cu angajati ai portului care au fost amenintati cu pierderea serviciului daca nu vin la reuniune. In schimb, ea a aratat ca cei de la PDL din municipiul Constanta (n.r. din tabara ei) sunt oameni "seriosi", profesori si medici, care probabil au indoieli daca sa mai ramana in organizatie dupa acest scandal, relateaza NewsIn.

Dupa ce sedinta a fost intarziata de incercari de blocare a accesului unor cetateni din partea fiecareia din tabere, rivalii au organizat cate un proces de vot. Inainte de vot insa s-a consemnat un alt episod de scandal. Mircea Banias nu a avut microfon pentru a vorbi oamenilor din sala si a acuzat sustinatorii deputatei ca l-a ascuns. Mai tarziu, Banias nu a lasat-o pe Stavrositu sa vorbeasca, spunandu-i ca nu i-a dat cuvantul.

De notat ca atat Banias, cat si Stavrositu au incercat sa-si convinga oamenii ca sunt sustinuti de Elena Udrea, insarcinata de mai multa vreme cu reorganizarea filialei. Udrea era asteptata la reuniune, dar nu a mai sosit, fiind plecata in strainatate.

  • Proces de vot cu doua rezultate

Procesul de vot a consemnat, cum era de asteptat, doua rezultate, care se anuleaza unul pe celalalt. Astfel, sustinatorii lui Mircea Banias au decis cu aproape 500 de voturi ca alegerea Mariei Stavrositu in fruntea organizatiei municipale Constanta este nestatutara, in timp ce sustinatorii Mariei Stavrositu au decis, tot cu aproape 500 de voturi, ca alegerea deputatei in fruntea organizatiei este statutara si solicita totodata BPN al PDL inlocuirea lui Banias din fruntea filialei judetene democrat-liberale
.

Dupa sedinta, Banias si Stavrositu au continuat sa se acuze, prin telefon, intr-o emisiune la Realitatea TV. "Dansul a vrut sa faca un simulacru, o diversiune. Oamenii au fost agresati, impinsi, bruscati", a acuzat Maria Stavrositu, povestind ca a fost stropita cu apa si suc de sustinatorii senatorului.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

"Delegatii au si cerut si votat suspendarea dlui Banias din functia de presedinte interimar al PDL Constanta. S-a votat solicitarea catre BPN a suspendarii din functie a dlui Banias si pentru validarea conducerii de la Constanta. S-a votat retragerea sprijinului politic din partea organizatiei. Legitimitatea rezultatului pe care il comunica dl. Banias este zero", a continuat Stavrositu.

  • PSD, castigatorul conflictului?

"Scandalul pe care l-a provocat acesta serveste foarte mult PSD. Zvonurile care circula in oras ca ar avea legaturi cu PSD se confirma. Uitati-va la CV-urile sustinatorilor sai: majoritatea au avut adeziuni la PSD si PC ", a mai acuzat deputata. Ea a sustinut chiar ca Banias ar vrea sa fie ministru al Transporturilor. "Primarii nu sunt sprijiniti in proiectele lor. Fara o atitudine serioasa din partea unora care vor sa salveze organizatia se poate ajunge la pierderea unor primari", a pledat ea.
Citeste si:
Schimbari in cadrul partidelor politice
Schimbari in cadrul...

Stavrositu spune ca nu are o miza personala in scandal si ca nu-si doreste neaparat sefia organizatiei municipale. "Nu am o miza personala. Pe mine nici nu ma intereseaza sa raman in functie. Nu tin sa fiu presedinte decat daca sunt recunoscuta. Nu vreau sa fiu cu orice pret. Miza este ca in organizatia judeteana lucrurile sa functioneze normal, statutar, si nu prin actiunile unui grup de trei oameni care sa falsifice constant deciziile partidului", a continuat ea.

"M-am saturat sa raspund la afirmatii fara acoperire", a replicat si Mircea Banias, demontand si afirmatiile deputatei ca ar avea legaturi cu PSD si ca nu ar sprijini alesii locali.
El a anuntat totodata ca decizia valabila este cea care spune ca alegerile la municipiu sunt nestatutare, insa dat fiind situatia tensionata din filiala "decizia ramane la comisia nationala" (n.r. Comisia nationala pentru statut, etica si litigii a PDL). "Vreau sa interzic celor care vor sa confiste partidul sa o faca", si-a motivat senatorul actiunile.

Citeste si:
Cum să-ți alegi anvelopele de vară în funcție de stilul și nevoile...
Cum să-ți alegi anvelopele de...

  • Situatia aduce mari prejudicii imaginii PDL

In ciuda acuzatiilor reciproce, atat Stavrositu, cat si Banias admit ca situatia aduce prejudicii de imagine PDL. "Noi am pierdut cu totii, indiferent de rezultat, pe planul imaginii", a spus Stavrositu. "Regret acest episod de telenovela de vara", a aratat si Banias.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.