Basescu si Boc nu se mai afla in "gratiile romanilor".
Emil Boc si Traian Basescu sunt personalitatile politice in care romanii au cea mai putina incredere, iar PDL ar primi doar 13,7% dintre voturile electoratului, daca duminica viitoare ar fi alegeri, arata in sondaj INSOMAR comandat de Cotidianul.ro si prezentat de Realitatea TV.

Potrivit Newsin, pe locul intai este PSD, cu 38,8 procente, in timp ce PNL ar obtine 21,1%, PRM - 8,9 %, iar UDMR - 5,1 % dintre voturi. De cea mai multa incredere din partea populatiei se bucura guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, urmat la mica distanta de presedintii principalelor partide de opozitie, Victor Ponta (PSD) si Crin Antonescu (PNL).

Sondajul a fost realizat de INSOMAR in perioada 7-12 iulie 2010, pe un esantion de 1.149 de persoane, cu eroare maxima admisa de 3%.

  • Gabriel Oprea si Marian Sarbu reclama "tenta politica" a sondajului INSOMAR

Liderii UNPR Gabriel Oprea si Marian Sarbu sustin ca sondajul INSOMAR dat joi publicitatii are "tenta politica" si "doreste demoralizarea celor care sustin actualul Guvern si atragerea, prin tot felul de mijloace, a celor care ar putea inclina balanta in favoarea unei motiuni de cenzura".

"Din punctul meu de vedere, sondajul publicat in „Cotidianul” este un sondaj virtual facut pentru o publicatie virtuala. Prin urmare, nu pot da foarte multa atentie acestei asa-zise cercetari sociologice care, in loc sa informeze opinia publica, o dezinformeaza. Cred, insa, ca acest sondaj este doar o parte a unei campanii mult mai ample de influentare a opiniei publice si a parlamentarilor din zona Puterii. Se doreste demoralizarea celor care sustin actualul Guvern si atragerea, prin tot felul de mijloace, a celor care ar putea inclina balanta in favoarea unei motiuni de cenzura", sustine Gabriel Oprea, intr-o declaratie pentru NewsIn.

"Unele institute de sondare a opiniei publice coteaza UNPR cu 7%, altele cu 13 procente. UNPR nu-si va pierde busola si va ramane fidel angajamentului sau de a asigura stabilitate politica. Noi nu ne batem pentru procente in sondaje, ci pentru interesul national. Atata vreme cat actiunea noastra politica asigura stabilitate guvernamentala si politica, sunt convins ca rezultatele se vor vedea in alegeri. Restul, fie ca sunt cifre in sondaje mai mult sau mai putin corecte, fie ca sunt opinii ale unor asa-zisi comentatori, conteaza mai putin", adauga presedintele executiv al UNPR.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Si presedintele UNPR, Marian Sarbu, critica sondajul de opinie al INSOMAR. "Sondajul din „Cotidianul” are o tenta politica evidenta. Sunt cercuri interesate de instabilitate, adica de schimbarea Guvernului si – potrivit declaratiillor unor lideri politici – chiar de suspendarea presedintelui. Probabil ca acest sondaj incearca sa pregateasca terenul pentru o serie de mutari politice care sunt avute in vedere pentru toamna acestui an. Personal, am convingerea ca UNPR are o sustinere cu mult peste cea prezentata in acest sondaj. Iar convingerea mea se bazeaza pe ceea ce am vazut in teritoriu in ultimele doua luni. Oamenii vin alaturi de noi, isi exprima sustinerea pentru o politica a interesului national si vor ca UNPR sa asigure stabilitate politica in continuare. Noi vom merge mai departe pe drumul nostru, pentru ca, indiferent de sondaje, avem un crez politic si o misiune pe care ne-am asumat-o", afirma Sarbu, intr-o declaratie.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.