Liderul PSD a declarat ca rasturnarea Guvernului Boc este prioritara suspendarii lui Traian Basescu.

  • Continuam strangerea de semnaturi pentru motiunea de cenzura, PNL inca nu a semnat

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca social-democratii continua peste vara campania de strangere de semnaturi pentru motiunea de cenzura, insa a precizat ca pana acum nu a primit semnaturi din partea parlamentarilor PNL, urmand sa aiba loc o discutie oficiala cu liderii liberali.

"Cea mai importanta actiunea a noastra este continuarea strangerii de semnaturi si presiunea pe care o pregatim in septembrie pentru a avea numarul de 236 de voturi pentru motiunea de cenzura si demiterea Guvernului Boc", a spus Ponta, la finalul BPN.

Intrebat cate semnaturi au strans social-democratii pentru motiune, liderul PSD a precizat ca aceasta a fost semnata doar de parlamentarii PSD. " Deocamdata pe cele ale parlamentarilor PSD, cei de la PNL probabil ca... Nu am avut deocamdata o discutie oficiala, vom avea o discutie imediat ce e posibil si probabil ca vor semna si ei. La 1 septembrie o sa stim exact si ce alti parlamentari se alatura demersului nostru de demitere a Guvernului Boc", a explicat social-democratul.

  • PSD nu a stiut de initiativa lui Voiculescu privind suspendarea lui Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca a aflat din presa de initiativa liderului PC, Dan Voiculescu, care a propus initiarea unei dezbateri despre suspendarea presedintelui Traian Basescu, iar partidul sau ramane consecvent, dand prioritate demiterii Guvernului Emil Boc.

"Am luat la cunostinta, e adevarat, din presa de scrisoarea domnului senator Dan Voiculescu. Noi nu am fost consultati, nu am fost informati", a spus Ponta.

Presedintele PSD a precizat ca prioritate are demiterea Guvernului Boc, nu de suspendarea presedintelui Traian Basescu. "Punctul nostru de vedere este neschimbat, si de fapt al PSD, indiferent daca exista alte initiative politice ale altor partide PSD este consecvent, deciziile noastre sunt foarte clare, efortul principal este pentru a rasturna guvernul Boc si a oferi o sansa a unei guvernari mult mai bune. Categoric presedintele Traian Basescu este principalul vinovat de situatia din tara, in primul rand prin numirea lui Emil Boc si a guvernului acestuia, dar dorinta noastra nu este de a accentua o criza, ci de a da solutii la aceasta criza", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu (PC) a solicitat conducerii acestei camere sa analizeze oportunitatea demararii procedurii de suspendare a lui Traian Basescu, a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele PC Daniel Constantin.

"Domnul profesor Voiculescu a depus o sesizare la Biroul Permanent al Senatului in care solicita BP sa analizeze daca este oportun sa se solicite suspendarea presedintelui Basescu. Argumentele sunt foarte clare: in primul rand, faptul ca presedintele Traian Basescu nu-si mai exercita rolul acela de mediator intre puterile statului, se invoca articolul 80 din Constitutie. Este un demers pe care l-a depus, repet, senatorul Dan Voiculescu"
, a afirmat Constantin.

"Conducerea partidului a fost informata asupra acestui demers. Sigur ca daca se va ajunge si BP va constata ca sunt intrunite conditiile pentru declansarea procesului de suspendare, in momentul acela PC va sustine demersul acesta pana la capat si nu este un demers pe care vrem sa ni-l insusim noi. Cred ca toate fortele politice responsabile din Parlament daca se va constata ca au fost incalcate prevederile Constitutiei", a adaugat liderul PC.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.