Democratii nu renunta la ideea de a provoca alegeri anticipate si au de gand sa-i forteze pe liberali sa o accepte. "La intalnirea de luni a Consiliului National de Coordonare (CNC) al Aliantei, vom discuta probleme legate de majoritatea parlamentara, actul de guvernare si, in acest context, despre anticipate. Noi nu renuntam la ideea pe care am avut-o", a afirmat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Potrivit acestuia, PD asteapta sedinta CNC pentru a vedea daca sunt sau nu probleme in Alianta D.A. si daca este necesara interventia presedintelui, Traian Basescu.

"Inca nu stim daca avem probleme in cadrul Aliantei. Acest lucru il vom afla la intalnirea cu primul ministru Calin Popescu Tariceanu", a spus Videanu. Surse din PD sustin ca, pe anumite canale, au fost transmise informatii catre colegii liberali, ca intalnirea nu va fi una de rutina si ca "lui Tariceanu i se pregateste ceva". Pe liberali nu-i indeamna deloc inima sa ia vreo decizie importanta. Este neclar daca premierul Tariceanu va participa la CNC sau daca vor fi prezenti lideri din esalonul al doilea. Pe ordinea de zi a CNC figureaza, pe langa anticipate, si subiectul remanierii Guvernului, precum si schimbarea presedintilor pesedisti ai celor doua Camere.

Reprezentantii PNL pregateau, ieri, raspunsuri la aceste doua teme, cu care, in principiu, sunt de acord, dar pe care vor sa le promoveze mai tarziu. Desi pedistii cer cu insistenta, de o saptamana, convocarea unui CNC, PNL taraganeaza si invoca importante chestiuni de partid, care reclama un efort prea mare pentru liderii partidului. Se pare ca reprezentantii PNL vor sa amane orice discutie importanta pana dupa 15 august, pretextand faptul ca multi dintre liderii partidului si-au luat un mic ragaz de odihna, dupa luptele dure dintre partizanii lui Theodor Stolojan si cei ai lui Tariceanu. Cat despre amenintarea cu interventia lui Basescu in caz de derapaje, liberalii sustin ca seful statului nu are de ce sa amestece, pentru ca lucrurile merg perfect, atat in Alianta, cat si in interiorul PNL.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.