Pentru nimeni nu mai constituie un secret faptul ca o serie de personaje cheie care conduc in prezent destinele societatii civile au fost trup si suflet, ori au cochetat din umbra, alaturi de PSD. Primii pe lista: sefii celor mai importante institutii ale statului, Radu Timofte (director SRI) si Gheorghe Fulga (director SIE). Detinatori ai unor informatii care pot oricand crea tensiuni la nivelul Aliantei D.A., atat Fulga, cat si Timofte au fost propulsati in varful ierahiei militare si a serviciilor de informatii de catre Ion Iliescu, ca urmare a sprijinului neconditionat acordat fostului partid de guvernamant.

In vreme ce Timofte a stat ceva mai retras, Fulga n-a ezitat sa-si faca cunoscuta apartenenta la ideologia PSD, el sprijinind in 2000 candidatura lui Iliescu la functia suprema in stat, iar in anii din urma deruland, indirect, afaceri cu personaje dubioase din formatiunea fondata de Iliescu. Un alt personaj important al Aliantei, dar care in trecutul recent s-a facut cunoscut ca fiind un adept al ideologiei social-democrate, este Teodor Stolojan. Actualmente liberal cu acte "in regula", Stolojan (n.r. - fost presedinte al PNL in perioada 2002-august 2004) si-a manifestat simpatia pentru Ion Iliescu in cel putin doua randuri: in 1991-1992, cand a acceptat fotoliul de premier si in 1996, atunci cand a sustinut candidatura lui Ion Iliescu la functia suprema in stat.

Alt pion-cheie al Aliantei D.A., care insa a fost trup si suflet alaturi de PSD, este Valentin Iliescu - acum deputat PD de Bucuresti. Initial parlamentar PUNR, Valentin Iliescu s-a "desavarsit" ca politician in barca PSD (n.r. - a fost deputat de Bistrita Nasaud intre 1999 si 2003), dupa care, disperat ca nu mai prinde listele parlamentare, a penetrat PD.

Insa cel mai elocvent exemplu de politician social-democrat care a reusit sa ajunga rapid in esaloanele superioare ale Aliantei D.A. este Ilie Morega. Ex-prefect in guvernul Vacaroiu, refugiat ulterior in ApR, Morega fost "recuperat" de Octav Cozmanca, oferindu-i un post de inspector guvernamental in Cabinetul Nastase. "Exmatriculat" din Palatul Victoria dupa ce a fost implicat in varii scandaluri, Morega a sarit in barca PRM Gorj, apoi s-a inscris in PNL-Campeanu, iar acum conduce destinele PNL Gorj.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.