Partidul condus de Mircea Geoana declara public ca a racolat informatori din randul Aliantei D.A. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, si fostul deputat Madalin Voicu au spus ieri ca principalul partid de opozitie are "oameni plasati in interiorul Aliantei PNL-PD". Potrivit spionilor PSD, democratul Emil Boc ar fi pus la punct un plan de constrangere a unor parlamentari PSD, in special din teritoriu, pentru a vota in toamna pentru schimbarea presedintilor Camerelor, urmand ca locul lui Adrian Nastase sa fie luat de proapat demisionara Mona Musca.

Spionii PSD din Alianta mai vorbesc si despre inlaturarea ministrilor conservatori din guvern, dar si despre declansarea unei "dosariade" impotriva Partidului Social Democrat. Partidul condus de Mircea Geoana nu are insa nevoie de cartite in randurile Aliantei pentru a fi la curent cu ceea ce se intampla, fiindca actuala putere a pastrat personaje influente, numite in perioada fostei guvernari, la varful serviciilor de informatii, dar si in interiorul guvernului, de pilda, seful de cabinet al premierului Tariceanu a fost si seful de cabinet al premierului Nastase.

Secretele cu care se lauda PSD demonstreaza doar ca oamenii acestui partid au reusit sa puna mana pe secretul lui Polichinelle, adica pe informatiile stiute de toata lumea. Pe de alta parte insa, metodele securistice pe care PSD declara cu ostentatie ca le foloseste arata cat de putin s-a schimbat partidul fondat de Ion Iliescu in ultimii 15 ani.

PSD se lauda ca a infiltrat cu succes niste "cartite" in tabara aliatilor, dar datele obtinute de informatorii principalului partid de opozitie sunt cunoscute de toata lumea. Reprezentantii PSD Bucuresti, vicepresedintele Codrin Stefanescu si fostul deputat Madalin Voicu, au facut, ieri, parada cu informatiile furnizate de "oamenii plasati in interiorul Aliantei", cu care se intalnesc "in locuri greu de imaginat". Pe baza notelor informative, social-democratii au schitat diverse scenarii, pe care le-au prezentat ca fiind traiectoria Aliantei in viitorul apropiat.

Potrivit informatiilor PSD, cei din Alianta, dirijati de democratul Emil Boc, care, mai nou, "si-a uitat rolul de mielusea blanda si a inceput sa-i pape pe toti", au ca prioritate schimbarea presedintilor celor doua Camere ale parlamentului. Elementul de noutate pe care reprezentantii PSD Bucuresti l-au fluturat mandri a fost insa varianta ca fostul ministru al culturii, liberala Mona Musca, sa-i ia locul lui Adrian Nastase la sefia Camerei Deputatilor, informatie confirmata de altfel oficial de purtatorul de cuvant al PNL.

Codrin Stefanescu a mai spus ca liderul democrat Emil Boc chiar a pus la punct, recent, un plan de constrangere a unor parlamentari PSD, in special din teritoriu, dar si a unor parlamentari liberali pentru a vota in toamna pentru schimbarea presedintilor Camerelor, varianta discutata, potrivit "cartitelor", si in cadrul Biroului Permanent al PD, ca si cum PNL nu si-ar dori pentru sine fotoliul de sef al Camerei.

Pesedistii se tem de o posibila "dosariada"

"In ceea ce priveste PSD, se va incerca o redeschidere a dosariadei in mai multe judete, conform unei note informative furnizate de surse din PD", a mai spus Codrin Stefanescu. Sursele PSD "infiltrate"au mai furnizat "angajatorilor" pesedisti o lista cu judetele cele mai "expuse" la "viitura" Aliantei: Arges, Constanta, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Neamt, Salaj, Suceava si Vrancea, cu presedinti de consilii judetene din randul PSD. "Aici se crede ca parlamentarii nostri vor fi convinsi sa voteze impotriva intereselor PSD. Dosariada se va intinde in 22 de judete, unde avem si vicepresedinti", a adaugat Stefanescu.

Alt pont vandut PSD de "oamenii de bine" este si faptul ca PD va coordona indepartarea ministrilor conservatori de la guvernare, prin denuntarea protocolului, in timp ce fata de UDMR "jocul va ramane acelasi", miscare pentru care la Camera Deputatilor se mizeaza pe minoritati si gruparea Corneliu Ciontu. Legitimitatea "cartitelor" ar putea fi intarita si de unele "coincidente" din perioada cand premierul isi anuntase "irevocabila demisie", cand mai multi lideri ai PSD, in frunte cu Mircea Geoana si Adrian Nastase, faceau pariuri in direct ca Tariceanu nu va renunta la sefia guvernului si ca nu vor fi anticipate.

Intalniri de taina cu liberali

Si Madalin Voicu, si Codrin Stefanescu au vorbit despre o serie de intalniri cu mai multi liberali, nemultumiti de evolutia PNL pe scena politica. Chiar daca, initial, Madalin Voicu a spus ca, de fapt, se reunesc amical la "tenis, bere, sprit", Codrin Stefanescu l-a completat, dezvaluind ca in baza afinitatilor parlamentare, multi dintre acestia le impartasesc reprosurile lor vizavi de traiectoria sinuoasa a PNL, accentuata in ultima vreme.

Purtatorul de cuvant PNL, Eugen Nicolaescu:

"Cu pesedistii la psihiatru"

"Declaratiile celor doi reprezentanti ai PSD Bucuresti sunt simple halucinatii. Daca vorbesc de cartite, probabil ca se situeaza la acelasi nivel de dezvoltare biologica si de aceea coboara atat de jos. Este vorba despre scenarii fanteziste, pentru a capta atentia presei, care nu trebuie tratate in nici un fel, ba, dimpotriva, ei ar trebui sa se trateze la psihiatru."

Senatorul PD, Radu Berceanu:

"Incearca sa se bage si ei in seama cu o descoperire tampita!"

"Ca vrem sa schimbam presedintii Camerelor nu mai e un secret pentru nimeni. Din decembrie o tot spunem, iar Mona Musca era propunerea noastra pentru Camera, la fel cum subsemnatul era pentru Senat. Deci nu era nevoie de cartite ca sa-ti dai seama cum stau lucrurile. Asa ca incearca sa se bage si ei in seama cu o descoperire tampita!"

Madalin Voicu da sfaturi de potolit nevestele "bagarete" ale politicienilor

"Nevestele unor politicieni, nu ma refer aici numai la PSD, ar trebui sa stea departe de munca acestora pentru a nu le stirbi din popularitate, pentru ca femeile bagarete, care sunt si tate de multe ori, reusesc sa denatureze si sa transforme imaginea unui barbat bine pozitionat in politica. Un om condus de nevasta este un om nascut mort", a comentat Voicu, spre amuzamentul audientei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.