Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blog ca pentru a exista unitate si respect in interiorul Opozitiei nu e nevoie de o alianta intre PSD si PNL, fiind suficienta o reactie responsabila din partea fiecarui partid in "fata dictaturii lui Traian Basescu si a partidului de la guvernare".

"Adversarul PSD este acelasi cu adversarul PNL si se cheama Traian Basescu si guvernarea PDL. Nu exista un conflict in interiorul Opozitiei. Ambele sunt, in opinia mea, la fel de hotarate sa inlature guvernul Boc. De aceea nu cred ca provocarile lansate de mai multi liberali chiar isi au rostul. Singurul beneficiar al discutiilor in contradictoriu intre partidele de Opozitie este chiar partidul de guvernare. Si inca ceva: pentru unitate si respect in interiorul Opozitiei nu este nevoie de o alianta. In acest moment, este suficienta reactia responsabila a oricarui partid democratic pus in fata dictaturii lui Traian Basescu si a partidului de la guvernare. Atat PNL cat si PSD sunt, in primul rand, partide democratice, apoi de dreapta sau de stanga. Pentru obiectivul democratic al Romaniei, nu vom discuta ideologie. Pentru obiectivul de guvernare al Romaniei, aceasta discutie este necesara", scrie Nastase, transmite NewsIn.

Liderul social-democrat mai crede ca atat PSD cat si PNL nu pot face, deocamdata, mai mult decat au facut deja. "Toti parlamentarii nostri au votat impotriva guvernului Boc. Din punct de vedere formal, orice pas mai departe de propriul vot la motiunea de cenzura ne-ar indeparta de ideea de democratie. Ne putem propune oare sa inlocuim guvernul Boc altfel decat prin mijloace democratice? Nu cred. In acest moment, parlamentarii guvernului trebuie sa faca un pas inainte din punct de vedere al responsabilitatii fata de alegatori. Speram cu totii ca acest pas sa fie facut la motiunea de cenzura din toamna", conchide fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.