Cristian Poteras, primarul sectorului 6, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat de catre procurorii anticoruptie.

Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale a primarului in octombrie 2009.

Potrivit rezolutiei, DNA a inceput urmarirea penala pe numele primarului sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, in cazul lui Gheorghe Floricica, secretar, si in cazul altor patru functionari publici, membri ai subcomisiei de aplicare a legii fondului funciar: Stefan Preda, Dumitru Vultur, Daniel Moise si Petre Boncea.

  • Abuz in serviciu la primaria sectorului 6

Procurorii arata, in rezolutia de incepere a urmaririi penale, ca in date de 9 ianuarie 2006, 6 iunie 2006 si 20 iulie 2006 ”ignorandu-si atributiile conferite de lege, dupa o analiza superficiala netemeinica, au propus validarea cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate a lui Cezar Capatana, Serban Alexandru Gheorghe Capatana, Anica Cristea, Gheorghe Nica, Steliana Radulea, Elena Nafornita si Gheorghe Jianu, pentru suprafata totala de 59.655,52 mp teren intravilan”, relateaza NewsIn.

Astfel, au fost reconstituite drepturi de proprietate pentru suprafata de 39.998, 23 mp, compusa din patru loturi, situata in zona incadrata de Splaiul Independentei si Calea Plevnei, respectiv o sectiune din imobilul nr 332A de pe Splaiul Independetei.

De asemenea, a mai fost dat un teren de 2251,24 mp pe Bulevardul Iuliu Maniu nr 11B si 2740,76 mp langa Stadionul Giulesti.
O alta suprafata 2097,82 mp a fost predata pe Splaiul Independentei nr 332A. Tot pe Splaiul Independentei a mai fost retrocedat ilegal un teren de 1909,48 mp si alti 1054,70 mp pe strada Lt.Av.Gheorghe Caranda, se arata in rezolutia DNA de incepere a urmaririi penale.

Comisia de aplicare a legii fondului funciar a mai retrocedat un teren de 3053,68 mp pe strada Valea Oltului, unul tot in cartierul Drumul Taberei, de 1522,75 mp, si altul de 5044,86 mp pe Strada Sibiu, reprezentand o parte din parcul Favorit.
Persoanele care au primit, in realitate, aceste terenuri necuvenite sunt Fabian Schwartzenberg, Lucian Viorel Grecu,Valeriu Pandor si Marian Jean Capatana, sustin procurorii.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale si pe numele sefului Serviciului Cadastru Date Urbane si Fond Funciar, Cristina Popescu si pe cel al Dorinei Piftor, consilieri in Primaria Sectorului 6, pentru complicitate la abuz in serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.