Presedintele PNL Crin Antonescu a expus miercuri un scenariu posibil daca Guvernul ar fi demis si Traian Basescu ar fi suspendat, si anume ca presedintele Senatului sa nominalizeze premierul majoritatii care s-a constituit in urma daramarii Cabinetului si suspendarii sefului statului.

Antonescu a prezentat intr-o emisiune Antena 3 un plan politic posibil in situatia in care PSD si PNL ar colabora pentru a forma o noua majoritate parlamentara care sa-i prezinte sefului statului un premier spre a fi desemnat. " In acel moment, daca presedintele face acest lucru, realizand totusi unde e tara, in ce situatie e, si ce formule politice are la dispozitie, sa constituie Guvernul ala care se apuca si face totusi ceva, cat de cat pentru Romania pana cand se vor face alegeri anticipate sau la termen. Daca presedintele, incalcand spiritul si chiar litera Constitutiei (nu desemneaza premierul majoritatii, n.r.) - ma refer la faptul ca in mod explicit Guvernul e in subordinea Parlamentului, se naste din Parlament si cade in Parlament - atunci exista temeiuri de suspendare si daca e nevoie o putem face. A doua zi dupa ce presedintele este suspendat daca aceasta majoritate exista, cel care ii succede, presedintele Senatului desemneaza primul ministru al acelei majoritati, se desfasoara referendumul de suspendare, cu un rezultat sau altul, dar intre timp tara este guvernata de un alt guvern pe care o sa-l construim. PSD nu doreste sa participe la aceasta constructie", le-a reprosat Antonescu social-democratilor, relateaza NewsIn.

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat si marti, la Realitatea Tv, ca PSD evita gasirea unei solutii alternative cu liberalii pentru a nu se ajunge la momentul in care sa se impuna demararea suspendarii lui Traian Basescu, avansand ipoteza ca social-democratii nu sunt pregatiti pentru prezidentiale.

"Cred ca nu e foarte interesat (Victor Ponta - n.r.) in supendarea presedintelui Basescu. De ce nu e interesat? Pot sa-mi imaginez mai multe motive, dar o ipoteza ar fi aceea ca PSD-ul, fiind obsedat de aceasta pozitie si supralicitand-o in raport cu sistemul nostru constitutional, ce-i drept in urma experientei cu domnul Basescu, s-ar putea sa nu considere ca are prima sansa sau ca e pregatit el, ca partid, in acest moment pentru a candida si a castiga alegerile prezidentiale. Nu spun ca asta e pozitia PSD-ului, dar asta pot sa cred eu", a explicat Antonescu. El a spus pe de alta parte ca intre Ponta si Mircea Geoana relatiile nu sunt cele mai bune, iar actualul presedinte al PSD il considera pe predecesorul sau "nostalgic, ramas la nivelul anului 2009”.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Cearta ia amploare: Antonescu si Ponta isi spala rufele in public


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.