Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat joi ca va trimite Legea ANI, in forma adoptata de Senat, catre presedinte pentru promulgare, urmand ca grupul parlamentar al PDL sa depuna proiectul in forma adoptata de deputati ca noua initiativa legislativa, in toamna.
Anastase a explicat ca, in conditiile in care Biroul Permanent - in care urma sa se discute eventuala retrimitere a unor prevederi din legea ANI la Camera pentru dezbatere - nu s-a intrunit din lipsa de cvorum, legea va fi trimisa la promulgare.

"Am convocat pentru azi un Birou Permanent. Am constatat lipsa de cvorum, colegii de la PSD si PNL nu au participat la aceasta sedinta. Din acest moment, legea ANI va pleca la presedinte pentru promulgare. Grupul parlamentar al PDL a decis sa depuna forma adoptata de Camera Deputatilor ca proiect de lege care sa intre in discutie din toamna", a spus presedintele Camerei.

Ea si-a exprimat speranta ca legea ce va fi promulgata in scurt timp sa fie imbunatatita in timp. "Speram ca, din toamna, toate actele normative care vizeaza domeniul integritatii sa compuna un singur act normativ care sa dea mai multe puteri Agentiei Nationale de Integritate", a mai spus Anastase.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat marti ca i-a solicitat presedintelui Camerei, Roberta Anastase, sa amane trimiterea spre promulgare a Legii ANI, intrucat articolul din lege privind comisiile de cercetare a averilor, eliminat de Senat, este de competenta decizionala a deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.