Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri ca PDL pregateste o ordonanta de urgenta sau o lege prin care urmareste desfiintarea primariilor de sector si trecerea atributiilor acestora la Primaria Generala, pentru a putea accesa bugetul acesteia.

"Bucuresteni, PDL va pregateste ceva. De 10 ani, tribul de canibugetivori condus de Basescu si de Udrea (...) jinduieste sa puna mana pe Bucuresti. Dupa ce au jefuit Romania aproape doi ani, clanul Basescu pregateste o ordonanta de urgenta sau o lege care urmareste desfiintarea primariilor de sector si preluarea atributiilor acestora de catre primaria Capitalei. Acest lucru nu il fac pentru ca ar vrea sa imbunatateasca ceva in administratia Bucurestiului, ci pentru simplul fapt ca bugetul de peste 2 miliarde de euro din Bucuresti nu se afla in pixul lor", a spus Orban.

Mai mult, Orban spune ca, la primaria Sectorului 1, o autorizatie de constructie se elibereaza in medie in maximum trei saptamani, pe cand la Primaria Generala dureaza sase luni. "Bucurestenii care vor sa construiasca trebuie sa stie ca, de fapt, PDL vrea sa intarzie cu 5 luni de zile eliberarea fiecarei autorizatii de constructie din Bucuresti", a mai spus liberalul.

Orban i-a criticat, de asemenea, si pe social-democrati de lipsa de reactie fata de aceasta initiativa a PDL, solicitand si primarului general, Sorin Oprescu, o pozitie oficiala. "Constat cu tristete ca pana azi colegii de opozitie nu au spus un cuvant pe aceasta tema si le solicit sa se pronunte public asupra acestui proiect al PDL si sper sa nu sa refaca alianta PDL-PSD asa cum am vazut in ultima perioada in Consiliul General al Capitalei. De asemenea, ii solicit public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa se exprime pe aceasta tema pentru ca este o tema extrem de importanta pentru viitorul Bucurestiului si pentru evolutia administratiei locale", a continuat Orban.

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a precizat ca initiativa este in lucru la MAI, urmand sa fie adoptata probabil in septembrie sau octombrie. "Este in lucru in momentul de fata la MAI si se lucreaza de zor la el. Parerea mea este ca vor incerca in septembrie sa gaseasca o formula sa-l adopte intr-o forma sau alta. Septembrie, octombrie", a spus Chiliman.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.