Premierul Emil Boc s-a declarat nemultumit de faptul ca sunt primari care nu s-au ocupat de pregatirea comunitatilor lor pentru situatii de urgenta precum cele legate de inundatii si a anuntat ca va cere sanctionarea lor.

Emil Boc a spus, la Suceava, ca va solicita Ministerului Administratiei si Internelor o situatie cu edilii care nu si-au indeplinit obligatiile care le reveneau privind pregatirile cu protectia civila. "Am discutat azi in intâlnirea cu autoritatile de la Iasi si de la Suceava ca, din nefericire, se trateaza la faptul divers de catre unii primari pregatirile pentru protectia civila si am cerut MAI o inventariere la sânge a primarilor care trateaza la faptul divers pregatirea populatiei pentru asemenea situatii", a spus primul-ministru adaugând ca va cere aplicarea sanctiunilor legale.

Totodata, Boc a dat asigurari ca rectificarea bugetara va prevede alocarea unor fonduri pentru sprijinirea sinistratilor de la inundatii. "Vom avea o analiza cu toate ministerele pentru a prioritiza toate fondurile pe care le avem pentru investitii si vom avea o rectificare de buget in luna iulie pentru a pune niste bani deoparte din putinul pe care il avem pentru banii alocati materialelor de constructii", a precizat premierul.

Intrebat cum comenteaza faptul ca a fost huiduit in cursul vizitelor sale in zonele sinistrate, Boc a raspuns: "Oriunde m-as duce, dreptul oamenilor de a spune ce doresc este garantat de Constitutie si de democratia romaneasca". "Asta nu inseamna ca noi, autoritatile, nu trebuie sa fim acolo unde realitatea ne-o cere. Acum avem mai multa nevoie ca oricand de trei lucruri: calm, responsabilitate si pragmatism. Oamenii au tot dreptul sa fie suparati ca sunt vremuri grele, dar autoritatile trebuie sa fie calme, sa fie alaturi de oameni si sa le ofere solutii responsabile. Daca toate lucrurile merg ca la Suceava, ar fi mult mai usor in a gestiona problema inundatiilor in România", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.