Presedintele CN al PSD Adrian Nastase considera, intr-o postare pe blog, ca afirmatiile din ultima perioada ale lui Cristian Preda si Sever Voinescu nu au decat rolul de a indica unii vinovati pentru ca, in 2011, Congresul PDL sa iasa asa cum doreste Traian Basescu.

"Ideea ca avem un PDL <lucid> si unul <incompetent si clientelar> este o farsa sinistra. De ce? Pentru ca si cei care vorbesc si cei care tin in mana deciziile Romaniei sunt acolo pusi de un singur om si fac doar ce le spune acel om sa faca. Iar daca indraznesc sa nu faca ce li se spune, atunci devin o problema. In lupta interna din PDL nu au renascut principiile ca Afrodita din spuma marii, ci e vorba de o strategie de a gasi vinovati exact acolo unde trebuie, astfel incat Congresul PDL din primavara lui 2011 sa iasa exact asa cum doreste Basescu", a spus presedintele Consiliului National al PSD, cu referire la criticile publice aduse Guvernului, vineri, de europarlamentarul PDL Cristian Preda si de deputatul PDL Sever Voinescu.

In opinia lui Adrian Nastase, are loc un "macel in spatele cortinei (o cortina care se trage din ce iin ce mai mult)". "Cred insa ca un apel la luciditate, pentru ca unii sa nu se mai lase pacaliti inca o data este absolut necesar. La anul, nu vom avea un alt PDL, ci, poate, doar alti executanti la varful acestei organizatii care se pretinde politica. Eu incep tot mai mult sa cred ca este vorba doar de un grup de administrare a resurselor publice <asa cum trebuie>", sustine social-democratul, citat de NewsIn.

Presedintele CN al PSD puncteaza ca sunt cativa reprezentanti ai PDL care "lanseaza mesaje de maxima dizidenta fata de propriul partid". "In general, este vorba de aceleasi persoane, iar varful de lance este domnul Cristian Preda, care se prezinta drept un fel de cavaler pe cal alb care nu stie nimic despre partidul in care a intrat de doi ani. Iar el este secondat de domnul Voinescu, in general un vajnic aparator al <valorilor> si <principiilor> PDL. Banuiesc ca e vorba de aceleasi valori sustinute si in campanie, alaturi de Traian Basescu", scrie Nastase, care-si continua analiza la adresa celor doi democrat-liberali.

"Primul ne spune ca l-ar fi concediat de mult pe Emil Boc si ca principalii lideri ai partidului sunt lipsiti de credibilitate publica. Cu exceptia Elenei Udrea, bineinteles. Al doilea, ca PDL se identifica cu Guvernul si asta nu este acceptabil. Ce ar trebui sa intelegem din asta? Ca, vezi Doamne, unii din acest partid sunt lucizi si inteleg ca acest Guvern este un dezastru, iar cei care il reprezinta nu sunt calificati pentru functiile ocupate. Asa ca lumea nu trebuie sa isi piarda speranta in PDL, fiindca si ei si-au dat seama cat de prost e guvernul actual si il vor schimba. Multumim mult…", noteaza ironic Nastase.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Cristian Preda a criticat intr-un interviu pentru "Romania libera" faptul ca actualul Guvern nu se mai bucura nici de increderea propriului partid si ca se sprijina in „doi actori marunti, cum sunt UDMR si UNPR". Intrebat daca ar demisiona in situatia in care ar fi in locul lui Emil Boc, eurodeputatul a raspuns afirmativ: "Sigur ca da. Eram deja in cautarea unui job", a aratat el.

Europarlamentarul a mai marturisit ca se teme ca Boc va refuza sa plece si sa isi constientizeze lipsa de performanta, asa cum au facut si alti premieri. "Nu cred ca Guvernul a stiut sa foloseasca prea bine ajutorul acordat de presedinte. Nu va ascund ca ma tem de un scenariu de genul Radu Vasile sau Calin Popescu Tariceanu: de un prim-ministru care e atat de sigur pe sine, ca nu mai vrea sa plece. De la un punct incolo li s-a parut ca sunt genii neintelese care trebuie sa ramana cu orice pret la guvernare", a mai spus democrat-liberalul.

Citeste si:
Simona Halep, declarații oficiale despre cununia civilă cu Toni...
Simona Halep, declarații...

"PDL este foarte putin implicat in problema guvernarii. La intalnirea de la Snagov, Guvernul a fost criticat vreme de trei ore, dar, in afara de Elena Udrea, nimeni din Guvern nu a raspuns. Ca si cum elaborarea deciziilor pe care le ia nu ar trebui dezbatuta in partid. Premierul nu ne-a lasat sa intelegem unde se iau hotararile majore", a mai acuzat europarlamentarul.

La randul sau, deputatul PDL Sever Voinescu crede ca activitatea partidului se confunda cu cea a Guvernului, fapt care comporta riscuri din punct de vedere electoral, dar si din cel al functionarii interne a partidului.

Intr-un interviu acordat RFI, Sever Voinescu sustine ca partidul a devenit subordonat prioritatilor guvernarii limitandu-se doar la aceasta. "Asistam la o situatie care aminteste de un film thriller de categoria B: sufletul cuiva s-a mutat in trupul altcuiva. Practic, sufletul sau mintea Partidului Democrat Liberal s-a mutat in trupul Guvernului. Toti liderii partidului sunt acolo si practic intreaga activitate a partidului, in acest moment, intr-un fel sau altul se limiteaza la guvernare, ceea ce eu cred ca este profund gresit, profund gresit, pentru ca PDL trebuie sa aiba viata lui", a declarat, vineri, Voinescu.

Citeste si:
Ponta, mesaj dur către Orban care spune că NU sunt bani pentru...
Ponta, mesaj dur către Guvern...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.