Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Tg Mures, ca alegerile anticipate vor fi cerute de popor printr-o miscare populara care va fi sprijinita de PSD, transmite corespondentul NewsIn.

Sansa de a se organiza alegeri anticipate nu e decat la romani. Daca romanii se vor hotari, in vara asta, in toamna asta, poate si noi ii ajutam sa cerem alegeri anticipate intr-o mare miscare populara. Nu vorbim de revolta. Sunt mai multe procedee. Este tot ce va pot spune acum”, a declarat Dragnea.

Liderul social democrat a adaugat ca formatiunea din care face parte nu mai este dispusa sa guverneze intr-o coalitie. „Eu cred ca in Romania nu se poate guverna in coalitie. S-a dovedit. Pana la urma ne-am combinat toti cu toti si pana la urma nu a iesit”, a precizat Dragnea. El a respins mai ales ideea unei coalitii cu formatiunea care guverneaza cu oricine, UDMR. „Nu stiu si eu nu am foarte multa dragoste in privinta asta (UDMR-n.r.). Incerc sa ma abtin, mai ales ca sunt aici, in Targu Mures. Noi vizam sa guvernam singuri, cu un program social-democrat, vrem sa contruim un nou model de societate, o noua Romanie si sa punem in practica si sa aratam romanior lucrul asta. Si speram ca romanii sa voteze la viitoarele alegeri, noi speram cat mai devreme, sa voteze rational si nu emotional. Poate dupa atatea valuri de alegeri in Romania s-au convins si ei ca nu e bine sa se lase manipulati, ca nu e bine sa voteze dupa 500.000 de lei sau 1 milion de lei pentru ca un pui sau o sticla de ulei poate ajunge o zi doua, dar nu cinci ani de zile. Si cred ca oamenii au inteles si ce inseamna sa se guverneze in coalitie. Eu cred ca romanii trebuie sa se hotarasca daca vor sa voteze cu unii sau cu altii, dar sa nu mai imprastie voturi”, a explicat politicianul.

Liviu Dragnea a respins categoric ideea intrarii PSD la guvernare fara alegeri anticipate. „Nu exista posibilitatea ca PSD sa intre la guvernare fara alegeri anticipate. Sa faci un act de guvernare, cu ce sprijin in Parlament? Sa mergem sa cerem sprijinul lui Serban Mihailescu si Gabi Oprea? Sau Marian Sarbu, sau nu mai stiu cui? La cine? La PD? Nu se poate. Nu avem majoritatea in Parlament pentru ca au fugit foarte multi parlamentari si de la PSD si de la PNL. Si ideea de a avea un guvern minoritar intr-o asmenea situatie, in Romania, mie mi se pare destul de periculoasa”, a afirmat politicianul. Dragnea a precizat ca si primul ministru trebuie sa fie dat de formatiunea care obtine majoritatea de voturi. „Eu cred ca nici macar domnul Traian Basescu nu mai are abilitatea morala sa desemneze primul ministru, ci numai poporul mai are aceasta competenta. Si de aceea trebuie sa-l intrebam. Nu stiu de ce le e frica. Si cred ca alegerile anticipate pot sa se desfasoare foarte rapid si romanii pot limpezi situatia din Romania”, a declarat Dragnea.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.