Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, isi exprima dezamagirea fata de modul in care senatorii PSD si PNL din Comisia de invatamant a Senatului au actionat joi, blocand dezbaterile pe marginea noii Legi a Educatiei Nationale, informeaza reprezentantii ministerului.

"PSD si PNL si-au dat masura (dez)interesului lor pentru educatia copiilor din Romania. PSD si PNL au anuntat astazi ca <nu considera potrivit sa lucreze pe perioada vacantei> in Comisia de invatamant a Senatului Romaniei pentru finalizarea Legii Educatiei, in pofida mandatului pe care presedintele Comisiei, domnul Mihail Hardau, l-a obtinut de la conducerea Senatului pentru ca aceasta Comisie sa lucreze pe perioada vacantei, astfel incat sa putem adopta noua Lege a Educatiei cat mai repede", a declarat joi ministrul Funeriu, relateaza NewsIn.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat marti solicitarea presedintelui Comisiei de educatie, Mihail Hardau, ca Legea educatiei sa fie discutata in comisie si pe timpul vacantei parlamentare, pentru a finaliza raportul.

Saptamana trecuta, cand Mihail Hardau a spus ca Legea nu poate fi finalizata in aceasta sesiune parlamentara si a anuntat ca va solicita Biroului Permanent permisiunea de a lucra si in vacanta, senatorii din Comisie nu finalizasera decat aproximativ 40 de articole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.