Viceliderul deputatilor PSD, Aura Vasile, a declarat ca social-democratii vor contesta in instanta deciziile de numire a sefilor SRR si SRTv, ca urmare a faptului ca reprezentantii puterii au declarat validate propunerilor pentru conducerea celor doua institutii.

Aura Vasile a motivat ca reprezentantii PDL au declarat adoptate hotararile de numire a lui Alexandru Lazescu la presedintia TVR si a lui Demeter Andras Istvan la cea a SRR, in ciuda faptului ca procesele verbale de constatare a votului nu au fost semnate de majoritatea membrilor Birourilor Permanente reunite, scrie NewsIn.

Mai mult, viceliderul social-democratilor a precizat ca desemnarea lui Demeter a fost una impotriva prevederilor legale, fara ca membrii CA sa faca o alta propunere in urma respingerii lui Ovidiu Miculescu. In plus, Aura Vasile a mai precizat ca intrunirea comisiilor de cultura pentru propunerea lui Demeter la sefia SRR nu a fost convocata, conform regulamentului, de catre Birourile Permanente.

Alexandru Lazescu, propunerea Presedintiei in CA al SRTv, a fost votat marti de catre plenul Parlamentului, cu unanimitate de voturi, la conducerea acestei institutii.

Propunerea UDMR in CA al SRR, Demeter Andras Istvan, a fost validat marti, cu 237 de voturi pentru si doua impotriva ca presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.