Premierul Emil Boc a mers marti in vizita in zonele afectate de inundatii din Moldova.

Premierul Emil Boc a mers in localitatile Patrauti si Darmanesti din judetul Suceava si in localitatea Dorohoi din Botosani, afectate de inudatiile din ultimele zile, informeaza Biroul de presa al Guvernului.

Boc a vizitat vizitat zonele inundate, cu elicopterul, dupa intrevederea pe care a avuto la ora 12:25, la Palatul Victoria, cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Parlamentarii, solidari cu sinistratii

Deputatul PDL Cezar Preda si senatorul PSD Gheorghe Marcu au solicitat colegilor lor, dar si premierului Emil Boc, sa contribuie la ajutorarea sinistratilor de la inundatiile din Moldova de nord.

Primul care a facut un asemnea apel de la tribuna salii de plen a fost pedelistul Cezar Preda care le-a cerut parlamentarilor sa contribuie cum pot la usurarea situatiei celor afectati de inundatii. "Am transmis un mesaj de solidaritate catre toti parlamentarii PDL, iar acum imi permit sa fac acelasi apel la solidaritate la dumneavoastra pentru ceea ce se intampla in judetele Suceava, Botosani si Bacau. V-as ruga pe fiecare dintre dumneavoastra sa faceti tot ce puteti, tot ce putem noi sa ajutam pentru ca acolo sunt extraordinar de multe drame, sunt victime si este tot ceea ce isi doreste acum fiecare roman, anume de a se simti solidar si de a nu se simti singur", le-a spus Preda colegilor sai.

In schimb senatorul PSD Gheroghe Marcu a apelat direct la primul-ministru invocand situatia grava in care se gasesc localitatile din colegiul sau. "Sunt senator in colegiul Dorohoi-Flamanzi. In aceasta noapte, furia vremii si-a luat tributul in colegiul meu: cinci persoane decedate si una disparuta, mii de gospodarii distruse, sute de poduri si podete avariate. In calitate de senator, solicit domnului Emil Boc, prim-ministru al Romaniei, sa aloce de urgenta din fondul de rezerva al Guvernului sume necesare ajutorarii populatiei sinistrate din colegiul meu", a spus Marcu. [Vremea rea face victime in toata tara]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.