Liderul senatorilor PDL Traian Igas a declarat luni, pentru NewsIn, ca senatorul Georgica Severin, care a votat in favoarea motiunii de cenzura a PSD, a fost suspendat pe termen nelimitat din cadrul grupului PDL de la Senat, pana cand "isi va revizui comportamentul".

Igas a precizat ca Regulamentul de functionare a grupului senatorial al PDL prevede ca "vor fi sanctionati senatorii pentru nerespectarea deciziilor grupului parlamentar in privinta votului in plen si comisii", dar si pentru "exprimarea in media a unor puncte de vedere diferite fata e cele ale partidului".

Liderul senatorilor PDL a aratat ca, in conformitate cu aceste prevederi, Georgica Severin a primit "interdictia de a depune intrebari, interpelari sau declaratii politice, dar si interdictia de a lua cuvantul in plenul Senatului in numele PDL". "Decizia este luata pe o perioada nelimitata, e posibil sa revenim asupra ei daca Gerogica Severin isi va revizui comportamentul. Urmeaza vacanta parlamentara, e un prilej bun pentru a medita adanc asupra vietii de partid si de grup parlamentar", a conchis Igas.

Acesta a anuntat ca Georgica Severin va fi inlocuit din Comisia de cultura de catre Valentin Calcan, iar in Comisia pentru politica externa de catre fostul ministrul Sorina Placinta. Severin va activa de acum inainte in comisia pentru egalitate de sanse, in locul senatorului Dumitru Constantin.

Comisiile parlamentare de Cultura vor audia si valida noii membri propusi in Consiliile de Administratie ale SRTv si SRR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.