Motiunea simpla a PNL "Ministrul anti-transporturi si pro-furt", indreptata impotriva ministrului Radu Berceanu a fost respinsa de catre plenul Camerei Deputatilor cu 142 de voturi impotrva, 112 pentru si opt abtineri.

Secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu, precizase ca deputatii vor avea luni sedinta de plen pentru dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, de la ora 17.00 la 18.30, dupa care va urma dezbaterea motiunii simple a PNL intitulata "Ministrul anti- transporturi si pro-furt". La ora 20.30, a fost programata o sesiune de vot final atat pentru motiune, cat si pentru proiectele de lege dezbatute anterior.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost prezent la dezbaterea motiunii.

Potrivit secretarului Camerei, deputatii si senatorii se vor reuni marti, in sedinta de plen comuna, pe ordinea de zi figurand atat propunerile pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV, cat si modificarea legilor asupra carora Guvernul si-a asumat raspunderea si care au fost declarate neconstitutionale de CCR.

Voinescu a precizat ca miercuri este o zi dedicata lucrului in comisii, iar joi incepe vacanta parlamentara.

PSD a sustinut motiunea

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca social-democratii vor sustine motiunea simpla pe Transporturi a PNL, care va fi votata luni in Parlament, insa considera ca "nu are niciun efect", iar opozitia ar trebui sa-si concentreze eforturile pentru a demite Cabinetul.

"Sigur (vom vota motiunea PNL - n.r.), orice motiune este foarte buna, dar nu are niciun efect. In acest moment, cred ca chiar este momentul sa incercam sa dam jos Guvernul Boc inca odata. Am incercat, ne-au lipsit opt voturi, pe 15 iunie. Atunci erau mai inca oameni naivi care credeau ca nu o sa se mareasca taxele, atunci inca nu spusese CCR ca acest Guvern adopta o multime de ordonante si legi neconstitutionale", a spus Ponta.

Citeste si:
Moțiunea împotriva ministrului Muncii a fost respinsă de Camera...
Moțiunea împotriva...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.