Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat luni ca marti este termenul limita pana la care motiunea de cenzura poate fi depusa, aratand ca social-democratii se bazeaza pe 212 semnaturi si mai au nevoie de inca 24, pe care nu stie daca vor fi stranse.

Ponta a catalogat noua motiune de cenzura drept una "speciala, deschisa, o motiune de cenzura populara". " Sunt zece motive pentru care guvernul Boc trebuie sa plece, intre acestea: dispretuieste pensionarii pe care ii considera vinovati de dezechilibrul bugetar, pentru ca mareste taxele si impozitele, pentru ca nu ia nicio masura impotriva clientelei politice, pentru ca atenteaza la siguranta cetatenilor prin taierea subventiilor pentru incalzire, pentru ca este total dezinteresat de soarta locurilor de munca, pentru ca ignora soarta agriculturii in Romania, ia decizii privind viitorul Romaniei fara a se consulta cu partenerii sociali, incalca in mod repetat Constitutia Romaniei si considera presa o amenintare la adresa sigurantei nationale", a afirmat liderul PSD.

El a precizat ca in cursul zilei de luni toti parlamentarii PSD vor semna aceasta motiunea de cenzura si va fi transmisa atat liberalilor spre a o semna, cat si fiecarui parlamentar care a sustinut pana acum Guvernul Boc.

"Poimane (miercuri, n.r.) speram sa obtinem numarul de semnaturi de 236 care sa ne permita nu doar sa introducem, sa discutam motiunea de cenzura, ci sa treaca aceasta motiune (...) Am inteles din zilele trecute ca sunt asemenea parlamentari care chiar daca nu au votat pe 15 iunie motiunea de cenzura, ar fi acum dispusi, in fata noilor masuri luate de catre Guvern, sa semneze aceasta motiune de cenzura si vom declansa de asemenea, o actiune conjugata cu toate partidele politice, cu sindicatele, cu presa, cu toti cei care se pot implica in aceasta actiune, pentru a strange numarul de semnaturi necesar", a mai spus Ponta, precizand ca va sustine inclusiv prelungirea sesiunii parlamentare pentru discutarea motiunii.

Liderul PSD a mai precizat ca daca social-democratii nu vor reusi sa stranga cele 236 de semnaturi se va opta pentru depunerea acesteia in toamna.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

"Despre motiunea de cenzura, incercam sa luam toate cele 236 de semnaturi. Maine avem deadline-ul. Este clar ca si daca va trebui sa stam saptamana viitoare, vom sta. Revenind la semnaturi, noi astazi putem sa ne bazam pe 212 semnaturi. Practic ar mai trebui 24 de semnaturi pentru a ajunge la 236. Sincer sa va spun, nu stiu cate vom reusi din ele, dar vom face eforturi",a spus social-democratul la Antena 3, conform Newsin.

Hrebenciuc spune ca PSD inca nu a discutat cu UDMR, dar crede ca in contextul in care judecatorul propus de Uniune la CCR, Valentin Zoltan Puskas, a votat pentru a nu se taia pensiile, PSD simte ca ar putea convinge o parte din UDMR sa semneze si sa voteze motiunea. " N-am discutat si chiar daca discutam nu puteam sa va spun. Dar n-am discutat, de ce sa spun ca am discutat? Insa avand in vedere impulsul pe care ni l-a dat dl Puskas la Curtea Constitutionala, n-ar fi de mirare ca si o parte din UDMR sa semneze", a mai aratat liderul deputatilor PSD.

Citeste si:
PSD și PNL au decis bugetul României pe 2024. Educația va primi...
PSD și PNL au decis bugetul...

PNL sustine “orice motiune”

Purtatorul de cuvant al PNL Mihai Voicu a declarat luni ca parlamentarii liberali vor sustine si vor vota orice motiune de cenzura pentru daramarea Guvernului Boc.

"Votam orice fel de motiune de cenzura care duce la caderea Guvernului Boc, fara niciun fel de ezitare, cu toti parlamentarii prezenti, cu bilele la vedere. Asa cum am facut si acum doua saptamani, asa vom face si daca se va depune o noua motiune", a afirmat Voicu.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat duminica seara ca formatiunea sa va trimite textul motiunii de cenzura tuturor partidelor si ca o va depune numai atunci cand se strang 236 de semnaturi, adica numarul de voturi necesare pentru demiterea Guvernului. In cazul in care pesedistii nu reusesc sa stranga semnaturile necesare, PSD va initia o campanie nationala de semnaturi, in special in colegiile parlamentarilor puterii, pentru a-i forta pe acestia ca, la urmatoarea motiune sa voteze pentru demiterea Guvernului. Ponta a mai spus ca PSD va pune masute in strada pentru semnaturi si va lansa si petitii on-line

Citeste si:
Social-democrații vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție...
Social-democrații vor ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.