Presedintele CN Adrian Nastase anunta ca PSD nu va depune, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, o alta motiune de cenzura, ci va relua la toamna acest gen de demers parlamentar impotriva Guvernului.

"Am urmarit, la acest sfarsit de saptamana, mai multi lideri politici consumandu-si energia spunand ca ei nu vor sprijini noua motiune de cenzura pe care o va depune PSD. Nu este cazul. PSD nu va depune in cele 10 zile care au mai ramas din aceasta sesiune o noua motiune - de fapt motiunea generala (una singura), care poate fi depusa in fiecare sesiune, in afara motiunilor provocate prin angajarea raspunderii de catre guvern. Cum s-a intamplat zilele trecute. Evident ca nu ar avea rost. Vom relua acest subiect in toamna", precizeaza Nastase pe blog.

Varianta depunerii unei noi motiuni de cenzura, la care opozitia mai are dreptul constitutional, pana la finalul acestei sesiuni parlamentare a fost avansata de presedintele PSD Victor Ponta. In replica, liderii PNL au sustinut public ca timpul scurt ramas pana la vacanta parlamentara nu ar lasa perioada necesara pentru a se acoperi diferenta de voturi necesara reusitei noii motiuni de cenzura.

Parlamentul a respins, pe 15 iunie, motiunea de cenzura depusa la angajarea raspunderii Guvernului pe scaderile de pensii si de salarii, in conditiile in care, pentru adoptarea ei, ar mai fi fost necesare inca opt voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.