Deputatul PD-L Sorin Pandele a fost trimis in judecata de procurorii DNA, pentru ca in perioada in care era director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Arges ar fi luat mita, pentru a emite un titlu de proprietate fals, creand un prejudiciu de 530.497 de lei.

Potrivit unui comunicat remis de procurorii anticoruptie, Sorin Pandele ar fi primit in septembrie 2007 mita de 190.000 de lei pentru a emite un titlu de proprietate fals pentru un teren din Pitesti.

In acelasi dosar a fost trimis in instanta fostul primar al comunei Bradu din Arges, Costel Zamfir, care este acuzat ca intre anii 2000 si 2008 a savarsit infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si in forma continuata, fals intelectual si uz de fals, ambele in forma continuata.

Totodata, alaturi de cei doi a fost trimisa in judecata si Elena Cornelia Paun, pentru dare de mita, in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, complicitate la fals intelectual si uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Prejudiciul cauzat de inculpati in dauna Primariei municipiului Pitesti si persoanelor fizice, proprietari in mod legal ai terenului, este in suma totala de 530.497 lei. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei parti din terenul ce i-a fost atribuit in mod nelegal Elenei Paun.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.