Emil Boc, presedintele PD, a anuntat ieri ca datorita performantelor realizate la Ministerul Justitiei, problema remanierii Monicai Macovei nu se pune nici macar la nivel de principiu. Liderul PD a facut aceasta afirmatie dupa ce a anuntat ca Monica Macovei a fost invitata sa participe saptamana viitoare la Colegiul Director al PD, unde se va face o evaluare a activitatii ministrilor democrati in primele sase luni de guvernare.

Boc a adaugat ca democratii o mai sustin pe Monica Macovei si pentru ca reforma Justitiei este un domeniu important pentru procesul de integrare in UE, proces in care PD este foarte implicat prin portofoliile ministeriale pe care le detine. Desi spera ca Monica Macovei sa onoreze invitatia, Emil Boc a declarat ca prezenta ei la aceasta intrunire nu este obligatorie, aceasta nefiind subordonata politic PD. Invitatia este insa un gest firesc, intrucat Monica Macovei a fost propusa ca ministru de Partidul Democrat si s-a bucurat de sprijinul neconditionat al acestora si al presedintelui Basescu.

Emil Boc a mai declarat ca Monica Macovei ar urma sa prezinte, in Colegiul Director, o sinteza a activitatii ministerului dupa sase luni de guvernare si principalele obiective ce vizeaza reforma Justitiei in perioada urmatoare. Reafirmarea sprijinului democratilor pentru ministrul Justitiei survine in conditiile in care saptamana trecuta, presa o adaugase la lista mai veche a celor vizati de remaniere si pe Monica Macovei.

Cea care a propus schimbarea Monicai Macovei a fost liberala Norica Nicolai, care conform unor surse din PNL si-ar fi dorit pentru ea insasi Ministerul Justitiei. Nicolai a declarat chiar ca Alianta DA nu-si mai poate permite mentinerea ministrilor care pun in pericol integrarea, inclusiv a Monicai Macovei.

Senatoarea liberala a criticat si o serie de ordonante promovate de Ministerul Justitiei pe motiv ca ar fi neconstitutionale, acuzatii respinse prompt de Monica Macovei. Intrucat Norica Nicolai nu a gasit sprijin de la propriul partid pentru obtinerea acestui portofoliu, iar democratii continua sa o sprijine pe Monica Macovei, e putin probabil ca Ministerul Justitiei sa isi schimbe titularul prea curand.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.