Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Cluj, ca o colaborare cu China ar fi printre putinele sanse ale Romaniei de relansare economica, dat fiind ca asiaticii au o slabiciune pentru Romania.

"Eu vad relatia intre Romania si China, din punct de vedere economic si financiar, ca una din foarte putinele sanse ale Romaniei de a se relansa din punct de vedere economic. Am o relatie speciala, am fost de foarte multe ori si acum ca presedinte am avut o vizita acolo. Stiu foarte bine care e situatia si stiu foarte bine care este sentimentul politic fata de Romania. Ei au, in continuare, desi sunt o tara atat de mare, au in continuare o slabiciune in sens pozitiv pentru Romania si cred ca nu am folosit deloc aceasta relatie cu a treia economie mondiala a lumii”, a afirmat presedintele PSD in cadrul unui briefing de presa de la Cluj, transmite NewsIn.

Liderul social-democrat a profitat de ocazie pentru a-l critica pe presedintele Traian Basescu pentru faptul ca a sacrificat, pe plan extern, multe relatii cu tarile estice, pentru a intari o relatie fictiva cu SUA si Marea Britanie.

Faptul ca avem un prieten atat de puternic si nu suntem in stare, din miopie politica, sa folosim aceasta prietenie e un repros pe care imi permit sa il fac domnului presedinte, care reuseste sa se certe si cu Rusia si cu China, si cu toata lumea, pentru o axa care exista doar la Bucuresti. La Washington si la Londra nu s-a auzit de axa domnului Basescu, doar la Bucuresti se aude de axa Bucuresti-Londra-Washington si pe unde o mai fi fost domnul presedinte cu vaporul in tineretea dansului”, a mai afirmat presedintele PSD, Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.