Ion Iliescu a fost primit cu lozinci anticomuniste la Romexpo unde si-a lansat cartea "Dupa 20 de ani - 1989, an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a avut joi parte de un incident neplacut, cu ocazia lansarii cartii sale la Bookfest, el fiind interpelat de cativa tineri de la organizatia "Noii Golani", care, din cauza scandalului pe care il faceau, au fost indepartati de fortele de ordine.

Prezent la Bookefest, unde isi lansa volumul "Dupa 20 de ani - 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”, Ion Iliescu a fost abordat de mai multi tineri, care l-au numit "criminal" si care faceau galagie pentru a-i strica evenimentul. Unii dintre acestia erau basarabeni si aveau tricouri cu "Basarabia, pamant romanesc". Tinerii aveau si un afis pe care scria "Ion Iliescu. Cautat pentru furtul Revolutiei din 89, chemarea minerilor in iunie 90, instigare la violenta impotriva studentilor anticomunisti, ascunderea adevarului despre mineriade, manipularea opiniei publice. Ultima oara vazut la Institutul Revolutiei, unde si-a ascuns crimele".

Unul dintre tineri, mai recalcitrant, incerca sa se apropie de Iliescu. Acesta i-a spus liderului PSD ca nu are de ce sa scrie carti, deoarece locul lui e la inchisoare. El a fost indepartat de sepepistii liderului PSD, care l-au impins pe un scaun, dar intrucat respectivul nu se potolea si vocifera nestingherit, angajatii firmei care asigurau paza de la targul de carte, RBG, l-au luat de brate si l-au evacuat. Protestatarul a incercat sa revina in Romexpo, dar nu i s-a mai permis accesul. Ulterior au fost chemati si jandarmii. Vazand deschisa usa unei masini a unui car de transmisiuni TV, tanarul recalcitrant a urcat refuzand sa iasa. Jandarmii au reusit insa sa afle numele lui - George Simion, transmite NewsIn.

Tinerii protestatari au fost dusi de la Bookfest cu duba jandarmilor.

Cine sunt “Noii Golani”?

Grupul apolitic “Noii Golani” s-a infiintat, potrivit site-ului acestora, din dezamagirea fata de politica romaneasca si se defineste ca un grup care lupta pentru “libertate si democratie”. Grupul activeaza prin manifestatii prin toata tara impotriva diverselor actiuni politice.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Ne-au dezamagit de prea multe ori politicienii despre care, naivi fiind, credeam ca vor sa faca “bine” si odata prinsi in hora erau la fel ca ceilalti. Ne-am saturat sa vedem cum “luptatorii” pentru democratie inchid ochii in fata abuzurilor facute de “ai lor”. Dar ne-am saturat sa vedem si cum oamenii obisnuiti, ca mine si ca tine, se uita de pe margine asteptand sa pice din cer justitia divina sau clasicul “sa se faca ceva ca asa nu se mai poate”, sustin “Noii Golani”.

Ce urmeaza

Incidentul de la Bookfest nu este unul aleatoriu, ci unul premeditat, ca inceput al marsului anti-Iliescu pe care „Noii Golani” il planuiesc pentru 13 iunie. Acestia se vor intalni duminica, in jurul orei 12, in Piata Universitatii de unde vor porni catre domiciliul lui Ion Iliescu pentru a-i oferi panselute si pentru a-i aminti de incidentele din 13-15 iunie 1990.

Citeste si:
Ministerul Educației propune pedepse inspirate din comunism: elevi...
Ministerul Educației propune...

Ce zice Iliescu

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, dupa sfarsitul lansarii cartii sale, ca aparitia "elementelor marginale" la lansarea sa este de neinteles, dar a spus ca asemenea oameni nu il "tulbura". "Am inteles rabufniri de acest fel in 1990, dar acum ce ratiune au? (...) Aparitia unor asemenea oameni este degradanta in climatul general, dar eu nu ii iau in seama, nu ei sunt de vina, cineva ii trimite si ii foloseste. Pentru ce? Nu stiu", a spus Iliescu, adaugand ca este vorba despre niste "diversiuni".

Intrebat ce le-ar transmite acestor tineri daca s-ar afla langa el, Iliescu a spus ca ii lasa sa judece singuri. "Eu ii las sa judece singuri. Viata sa-i ajute sa isi limpezeasca mintile, pentru ca sunt minti ratacite si folosite de elemente provocatoare, ca diversiuni, total degradante pentru climatul in care ar trebui sa se desfasoare asemenea activitate", a conchis fostul presedinte.

Citeste si:
Guvernul cere anularea titlului de luptător la Revoluție a lui Ion...
Guvernul cere anularea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.