Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri ca social-democratii care vor vota impotriva motiunii de cenzura sau vor absenta nemotivat "nu vor mai fi in PSD", si a adaugat ca toti pesedistii au ca misiune sa convinga "indirect" parlamentari ai puterii sa voteze textul opozitiei.

Intrebat daca vor exista sanctiuni pentru cei care voteaza impotriva motiunii sau absenteaza nemotivat, Ponta a spus ca cine va proceda astfel "nu va mai fi in PSD". "Un social-democrat actual care nu va vota motiunea de cenzura sau va lipsi nejustificat nu va mai fi, nici nu are de ce sa fie, in PSD, probabil ca e deja la putere. Pentru noi asta pana la urma a fost un lucru bun. Cine era mai apropiat de putere decat de opozitie, cine era de cumparat, de santajat, a plecat in aceasta perioada", a spus liderul social-democrat. El s-a aratat insa convins ca nu va exista nicio "surpriza", iar cei care vroiau sa "plece sau sa tredeze" au facut-o deja, relateaza NewsIn.

Ponta a spus ca actiunile PSD se vor concentra in weekend pe a-i convinge, "indirect", prin populatie, pe parlamentarii puterii sa sustina motiunea de cenzura, prin actiuni in colegii. "Dincolo de actiunea perfect normala a sindicatelor, de a picheta cabinetele parlamentare, vrem sa-i informam pe oameni ca deputatii si senatorii de la PDL, UDMR sau independenti pe care ei i-au votat vor trebui sa decida daca le taie pensiile, salariile, ajutoarele de somaj", a spus Ponta, precizand ca toate organizatiile PSD vor fi implicate in aceasta actiune de "constientizare" a populatiei.

Pe de alta parte, Ponta a reitarat faptul ca votul social-democratilor va fi cu bilele la vedere, explicand insa ca nu este o problema de "incredere" fata de proprii membri, ci pentru a putea sa se duca in colegiile unde au fost alesi "cu fruntea sus". Liderul PSD a mai spus si ca, pana la votul de marti, portile raman "deschise" pentru cei care vor dori sa sustina motiunea de cenzura. "E cel mai important vot la o motiunea de cenzura in cei 20 de ani de democratie", a conchis Ponta.

Conducerea PSD a convenit ca parlamentarii social-democrati care nu voteaza la vedere, sau vor lipsi nemotivat la votul asupra motiunii de cenzura initiata impotriva Guvernului Boc sa fie exclusi din partid, decizia finala urmand a fi luata de CEx, au declarat surse din partid.
[Pedepse aspre pentru cei care nu voteaza motiunea]

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.