Presedintele PSD, Victor Ponta, este de parere ca parlamentarii PDL nu ar trebui sa se abtina, ci ar trebui sa voteze motiunea de cenzura a opozitiei, deoarece acest lucru ar fi in interesul cetatenilor, transmite corespondentul NewsIn.

Deputatii PDL trebuie sa voteze pentru cetateni si pentru interesul acestora, nu pentru Emil Boc. Nu este normal sa te abtii de la vot. Eu cred ca va trece motiunea de cenzura si PSD nu are niciun interes sa nu treaca. Daca motiunea trece, aceste legi criminale, privind taierile din pensii si salarii, nu se mai aplica”, a declarat Victor Ponta.

Social-democratul, ales deputat in Colegiul uninominal Targu Jiu, a mai declarat ca imaginea Gorjului are de suferit si ca judetul se face cunoscut prin figuri precum Ionel Mantog, la care s-a adaugat recent si Marcel Hoara. Ponta a mai afirmat ca Marin Condescu ar trebui sa fie preocupat de interesele sindicale si nu de guvernare si a precizat ca si minerii si energeticienii vor avea salariile reduse cu 25%.

Eu sunt uimit de prestatia lui Marin Condescu. Parca e ministru in Guvernul Boc. Povestile acelea cu mentinerea salariilor netaiate nu are fundament. Se vor taia si in minerit. Din pacate, sistemul clientelar mafiot s-a extins in Gorj...Problema este ca aceasta vaca de muls formata din SNLO si complexurile energetice va disparea intr-o buna zi. Nu vor mai functiona. Eu nu pot sa inteleg de ce primarul de la Valcea este dupa gratii, primarul Craiovei e dupa gratii, iar Mantog este liber?! Probabil ca e in functie de cat de des se merge pe la domnul Videanu sau pe la alti domni si doamne de la Guvern“, a mai spus presedintele PSD.

Ponta a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca PSD pentru ca motiunea de cenzura sa treaca de votul parlamentului. Liderul social-democrat le-a sugerat senatorilor si deputatilor de Gorj, sa voteze motiunea, indiferent de culoarea politica, pentru ca au fost alesi pe liste uninominale si nu pe liste de partid.

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat miercuri ca le-ar recomanda colegilor sai din PDL sa asigure cvorumul cand se va dezbate si vota motiunea de cenzura a opozitiei, dar sa nu voteze, pentru a nu gira un "gest politic sinucigas".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.