Deputatul Dan Ilie Morega a anuntat ca pleaca din PNL, precizand ca nu are intelegere cu niciun partid.

"Voi pleca. Nu am nicio intelegere cu niciun partid, nici pe bani nu ma duc, nici pe functii nu ma duc, nici pe alte avantaje", a precizat el, relateaza NewsIn.

"L-am sustinut pe domnul presedinte Crin Antonescu, iar la ultimul congres i-am votat echipa impreuna cu toti delegatii minus unu de la Gorj. Am crezut ca in afara faptului ca e un om cinstit si bun comunicator, va elimina din partid oportunistii si hraparetii", a adaugat deputatul.

Dan Ilie Morega a explicat ca va ramane "independent independent", ca va vota motiunea de cenzura anuntata si ca va colabora cu toti parlamentarii pentru realizarea obiectivelor sale legislative.

"Exclud inscrierea in orice partid, dar nu si colaborarea cu ei in interesul proiectelor pe care le am (...) Nu am nicio intelegere cu niciun partid. Nici pe bani nu ma duc, nici pe functii nu ma duc, nici pentru alte avantaje, nicaieri. Pot sa ma ocup in continuare de problemele pe care m-am angajat fata de electorat", a subliniat Morega. Pe de alta parte, deputatul - care a opinat ca PNL are nevoie de un congres extraordinar pentru readucerea in conducere a unor lideri de marca - a spus ca nu exclude revenirea in PNL, in urma unui astfel de eveniment.

Deputatul a adaugat ca, "spre cumplita sa dezamagire si a mai multor colegi", a ajuns la concluzia ca partidului ii lipseste o strategie pe termen mediu si lung, dar si obiectivele pragmatice necesare unui partid de opozitie."Apropierea prea multa de PSD a adus pierdere de viteza partidului. (...) Daca PNL, inainte, era prima voce a opozitiei, deja e vocea second hand", a comentat Morega. El a continuat criticile la adresa liderului PNL, apreciind ca "iesirea mai mult filosofica si repetitiva a acestuia, fara probleme pragmatice si solutii" va impiedica partidul sa inregistreze progrese.

Morega era presedintele organizatiei PNL Gorj. El a fost amenintat de mai multe ori de conducerea partidului ca va fi inlocuit daca va face intelegeri politice cu PDL si cu liderul local al democrat-liberalilor, Ionel Mantog.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

In ianuarie, prim-vicepresedintele PNL la acea vreme, Ludovic Orban, a declarat ca va propune forurilor statutare ale partidului schimbarea lui Dan Ilie Morega de la conducerea interimara a filialei Gorj. Pe 30 ianuarie, presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca Biroul Politic Central a decis sa-l pastreze in functia de presedinte al PNL Gorj pe Dan Ilie Morega, dar sa-i "solicite" expres sa nu faca intelegeri politice cu PDL si Ionel Mantog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.