Deputatii din Comisia de munca au adoptat, miercuri, un amendament la proiectul sistemului unic de pensii, care stabileste ca varsta standard de pensionare pentru femei este de 63 ani, fata de cea de 65 ani, prevazuta in forma Guvernului.

Comisia de munca a adoptat, la alineatul 1 al articolului 53 din proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, un amendament potrivit caruia "varsta standard de pensionare este de 65 ani pentru barbati si 63 ani pentru femei, atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare conform esalonarii prezentate in anexe". In forma Guvernului, varsta standard de pensionare era stabilita la 65 de ani atat pentru femei, cat si pentru barbati, transmite NewsIn.

Amendamentul, initiat de social-democratul Dan Mircea Popescu si democrat-liberalul Ioan Botis, a intrunit un singur vot "impotriva", din partea UDMR, restul deputatilor pronuntandu-se in favoarea textului.

Pe de alta parte, Comisia de munca a pastrat, in forma Executivului, prevederile referitoare la varsta de pensionare a persoanelor din sistemul de aparare, aceasta ramanand stabilita la 60 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.