Presedintele Senatului, Mircea Geoana, crede ca la PDL si la Palatul Cotroceni, dupa masurile economice de austeritate, "pasul doi este pregatit" deja, adica se lucreaza la formarea unui alt Guvern presedintele Basescu urmand sa propuna un nou premier.

Fostul lider PSD spune ca, daca Guvernul este respins in urma adoptarii motiunii de cenzura, presedintele Basescu trebuie sa propuna un alt premier. "Daca pica Guvernul, este obligatia presedintelui Basescu sa numeasca un alt prim ministru si sa-si gaseasca majoritatea pe care o considera necesara", a declarat Geoana. El a amintit insa ca seful statului a refuzat sa accepte alt premier, desi Guvernul fusese demis in toamna lui 2009. "Am mai avut o situatie similara in toamna trecuta, singura situatie din ultimii 20 de ani cand o motiune de cenzura a reusit. In clipa respectiva, noi am propus, si eu am propus o majoritate diferita de cea care sustinuse Guvernul Boc I, cu liberalii si cu UDMR-ul, cu 70 la suta majoritate in Parlament si presedintele Romaniei a refuzat un prim ministru din partea acestei majoritati", a sustinut presedintele Senatului.

Mircea Geoana nu crede insa ca Basescu va face acelasi lucru ca anul trecut, estimand ca seful statului va propune alt premier, dar peste cateva luni. "I-ati auzit tot pe cei de la PDL ca daca Guvernul acesta nu reuseste sa puna in aplicare, va trebui sa plece. Deci eu cred ca deja pasul doi este pregatit si la Cotroceni si undeva la PDL", a sustinut pesedistul.

El si-a reafirmat temerea ca in toamna se va ajunge tot la majorarea taxelor. "Nu se va putea compensa strangerea economica suplimentara. Ati observat ca in urma cu doua zile, prognoza oficiala era de 0,5 la suta. Opinia mea este ca anul 2010 se inchide undeva intre -2 si -3 la suta. Ceea ce inseamna ca, si daca s-ar aplica si ar produce efecte suta la suta masurile de restrangere de salarii, pensii si drepturi sociale anuntate, tot ne-ar mai lipsi undeva intre 2 si 2,5 la suta din PIB pe care trebuie sa ii strangi si inseamna crestere de taxa", a adaugat presedintele Senatului.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.