Scriitorul Varujan Vosganian a fost desemnat castigator al premiilor decernate de revista spaniola Niram Art decernate la Madrid, atat la sectiunea Poezie, cat si la Proza, informeaza organizatorii.
Premiile sunt oferite de revista si editura Niram Art, cu participarea Universitatii Complutense din Madrid si a Centrului Cultural al Armatei Spaniole.

Varujan Vosganian a ridicat premiul Niram Art pentru Poezie - Trofeul Tristan Tzara si premiul pentru Proza - Trofeul Mihail Sebastian, pentru romanul "Cartea soaptelor" lansat in 2009.

Premiul Niram Art pentru Poezie - Trofeul RefleXos a fost decernat poetului roman Dan Herciu, alaturi de care a mai fost premiat si un poet spaniol.

Arta romaneasca a fost de asemenea recompensata la Madrid - Trofeul Constantin Braancusi a fost ridicat de sculptorul roman Eugen Petri. Marele Premiu Niram Art de Pictura pentru intreaga cariera si Trofeul Victor Brauner au revenit artistei plastice de origine romana Medi Weschler Dinu, in varsta de 102 ani, care a trimis organizatorilor un mesaj video din Bucuresti.

Revista Niram Art este o publicatie dedicata artelor plastice, fondata la Madrid in 2005, de pictorul de origine evreiasca nascut in Romania Romeo Niram. In 2007, revista a primit Premiul MAC Presa pentru cea mai buna publicatie de arta, decernat de Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia. Obiectivul revistei este acela de a apropia artisti si galerii din intreaga lume, cu precadere din Romania, Spania si Portugalia, de a publica si descoperi “artistii necunoscuti”, alaturi de cei care deja si-au facut un nume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.