PD vrea sa forteze scoaterea rapida a lui Voiculescu de la guvernare. Surse din cadrul conducerii partidului sustin ca azi, cu ocazia Biroului Permanent National (BPN), presedintele PD va pune in discutie relatiile pe care partidul le are cu celelalte partide aflate la guvernare si le va cere celorlalti lideri sa se gandeasca foarte serios la un scenariu pentru scoaterea PC de la guvernare. Potrivit surselor, in acest moment exista doar varianta ca PD si PNL sa ceara public presedintelui conservator sa se delimiteze de PSD. Mai exact, ar trebui ca parlamentarii conservatori sa voteze pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, dar si pentru proiectul de lege pentru schimbarea conducatorilor consiliilor judetene. In cazul in care PC refuza, se va trece la masuri drastice.

" Azi la BPN vom discuta despre situatia coalitiei. Presedintele Emil Boc doreste sa aiba acordul nostru pentru a discuta cu PNL despre acordarea unui ultimatum pentru Dan Voiculescu. Daca nu va fi de acord, exista varianta ca, la anuntata remaniere, PC sa fie scos din Executiv si sa guvernam in minoritate", au declarat sursele.

Emil Boc se asteapta sa-l convinga foarte usor pe presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, de necesitatea unui asemenea demers, mai ales ca acesta nu se afla intr-o postura prea fericita. Sursele au aratat ca in PD nu se excude nici posibilitatea retragerii partidului de la guvernare, daca Tariceanu le va face iar surprize. Oricum, democratii au pregatit, se pare, un plan in cazul in care presedintele PNL nu va le da un raspuns satisfacator. Ieri, la bursa zvonurilor, un loc fruntas il ocupa ideea ca PD sa sustina, la viitoarea remaniere, inlocuirea acestuia din fruntea guvernului si impunerea lui Theodor Stolojan.

Tot in sedinta BPN, liderii PD vor analiza si activitatea ministrilor democrati. Sursele sustin ca aceasta este mai mult una de forma, deoarece decizia in privinta ramanerii sau scoaterii lor din activitatea executiva va fi luata la Cotroceni. "Sunt putine sanse ca, in afara de ministrul integrarii, Ene Dinga, sa mai fie si un alt ministru eliminat din viitoare schema a Guvernului. Oricum, asa cum deja se stie, noi analizam, iar decizia va fi luata printr-o consultare cu presedintele Basescu", au afirmat sursele.

Acestea mai sustin ca analiza activitatii ministrilor va fi urmata, in luna august, de una referitoare la secretarii de stat, prefecti, primari si presedinti de consilii judetene si locale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.