Presedintele PNL Crin Antonescu se arata neincrezator in masurile economice propuse de PSD, opinand ca Romania nu va iesi din criza "cu vechile povesti socialiste" si spunand ca social-democratii promit mereu ca vor lua de la bogati sa dea la saraci, dar nu au apucat niciodata sa se tina de cuvant.

Antonescu a sustinut la Antena 3 ca PNL va vota motiunea de cenzura "pentru ca acest Guvern trebuie sa cada", dar nu va sustine niciodata un Guvern in al carui program apare cresterea vreunui impozit sau a vreunei taxe, a TVA si a cotei unice, relateaza NewsIn.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca PNL si PSD nu s-au inteles ce vor pune in loc daca Executivul cade, Antonescu a raspuns afirmativ. "Nu ne-am inteles si nu ne intelegem. In Romania trebuie sa avem un nivel de fiscalitate scazut, asa cum e acum in cel mai rau caz, pentru ca Romania trebuie sa isi revina economic, iar economic, noi nu ne revenim cu aceste vechi povesti socialiste. Inca o data eu pun o problema. De 20 de ani auzim aceasta poveste de la dl Iliescu, de la alti domni, de la dl Ponta mai nou: <sa luam de la bogati si sa dam la saraci>. De cate ori au fost la guvernare acesti oameni, au luat de la bogati - cat erau ei de bogati - dar n-au mai apucat partea a doua niciodata - sa dea la saraci", a spus presedintele PNL. El s-a aratat ingrijorat ca dupa guvernarea catastrofala a PDL, Romania ar putea sa se confrunte "cu un val de stangism care sa omoare si ceea ce s-a infiripat in acesti ani in domeniul economic, in domeniul clasei mijlocii".

Presedintele liberal a mai afirmat ca pensiile si salariile nu au crescut niciodata pe timpul guvernarilor PSD si i-a indemnat pe pesedisti sa vina mai degraba cu masuri de relansare decat de protectie sociala. "Niciodata sub guvernari socialiste in Romania, nu s-au marit pensiile - s-au marit intr-o guvernare liberala. Niciodata nu s-au marit semnificativ salariile unor categorii de bugetari, sa zicem profesori - s-au marit prima data in vremea lui Andrei Marga, intr-o guvernare CDR, in conditii foarte grele. Niciodata bunastarea si prosperitatea n-au fost create si redistribuite in favoarea celor defavorizati de catre guverne socialiste. Astept de la PSD, de la dl Ponta si de la oamenii din conducerea PSD, pe care ii respect si pe care ii simpatizez personal, daca vor sa construiasca o stanga cu adevarat europeana, sa lase povestile astea deoparte si sa vada intr-adevar cum reusim sa cream miscare economica si clasa mijlocie in aceasta tara, pentru a se putea ocupa apoi de categoriile defavorizate", i-a sfatuit Antonescu pe pesedisti.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Liberalul spune insa ca din punct de vedere economic, PNL nu se simte apropiat nici de PDL, deoarece democrat-liberalii nu sunt preocupati decat sa-si satisfaca propria clientela politica si nu au nimic de-a face cu masuri de dreapta. "PDL asuma in mod fals, ca niste impostori, o identitate de dreapta. PDL guverneaza pentru clientela sa. Aceasta nu este o guvernare de dreapta. PDL distribuie resursele publice doar pe canale adminstrative, birocratice, care sunt speculate de clientela sa. Si asta nu e guvernare de dreapta. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca PDL, presedintele Basescu, premierul Boc, recurg mai mereu la un discurs populist, care nu e nici de dreapta, nici de stanga", a continuat el.

Crin Antonescu a insistat din nou asupra necesitatii unui guvern de tehnocrati, opinand ca PSD si PNL s-ar putea intelege asupra acestui aspect. "In aceste imprejurari, nu poate fi vorba de un Guvern politic care sa-i succeada lui Boc, pentru ca e o majoritate in Parlament, pentru ca exista aceste formule de contradictie cu PSD... E vorba de un Guvern de tehnicieni si e vorba intr-un viitor cat mai apropiat de organizarea unor alegeri anticipate. (...) Eu spun ca in acest moment trebuie un Guvern de tehnicieni, asupra caruia sa convenim - si eu cred ca si noi si PSD putem conveni - care sa opereze masurile posibile care sa nu afecteze pensionarii si bugetarii si care sa tina in frau situatia economica a tarii", a spus liderul PNL.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.