Premierul Emil Boc nu ia in calcul in acest moment demisia, care ar genera instabilitate politica, prioritatea sa si a Guvernului fiind scoaterea Romaniei din criza, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"Prim-ministrul nu are in acest moment optiunea demisiei, nu si-a scris demisia, nu exista nicio demisie in alb incuiata in vreun sertar. Dimpotriva, premierul Emil Boc si Guvernul pe care il conduce au ca prioritate scoaterea Romaniei din criza. Cred ca, in acest moment, o demisie a premierului nu ar face decat sa arunce tara in instabilitate politica, care ar duce chiar la amanarea acestor masuri pe care trebuie sa le ia Guvernul. Iar orice amanare nu ar face decat sa arunce pe umerii romanilor povara unor decizii si mai grele pentru viitor", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, potrivit NewsIn.

Ioana Muntean a adaugat ca Executivul este deschis spre dialog, urmand ca in perioada urmatoare sa aiba loc intalniri cu sindicatele.

Protestatarii: "Ne ciuruiti 25%, va decapitam 100%"

Sindicalistii stransi ieri in fata Palatului Victoria, nemultumiti de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% in urma intelegerii cu FMI, au cerut demisia Guvernului. La mitig au participat aproximativ 30.000 de persoane, conform estimarilor Jandarmeriei.

Guvernul isi asuma raspunderea pentru masurile de austeritate

Premierul Emil Boc a declarat ca propune asumarea raspunderii Guvernului pe un proiect de lege care sa cuprinda masurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu FMI, precizand ca proiectul respectiv va fi discutat si cu sindicatele si patronatele.

Ce ati face daca ati fi in locul premierului?- Spune-ti parerea pe Forum!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.