Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni in urma sedintei BPN ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc imediat ce va fi anuntata asumarea raspunderii pe masurile din acordul cu FMI, urmand o a doua motiune de cenzura, daca va fi cazul.

Solutiile PSD

Ponta a mai declarat ca social-democratii vor cere diminuarea bugetelor Presedintiei, Parlamentului si a Guvernului in schimbul reducerii salariilor profesorilor, militarilor, medicilor si magistratilor, precum si a pensiilor sub 1000 de lei.

"Am hotarat in prezenta tuturor membrilor BPN sa solicitam Presedintiei, Parlamentului, prin conducerile celor doua Camere, prin reprezentantii nostri in Birourile Permanente, si Guvernului ca salariile si pensiile, inclusiv cele ale pensionarilor care se inscriu sub acea limita de 1000 de RON, dar salariile militarilor, profesorilor, medicilor, magistratilor sa nu fie atinse de masurile propuse de presedinte si Guvern. In schimb, bugetul Presedintiei, al Parlamentului, al Guvernului, autoritatilor centrale, sa fie redus cu pana la 50%, inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare, cheltuielile de bunuri si servicii", a spus Ponta, citeaza NewsIn.

Liderul PSD si-a aratat disponibilitatea de a gasi noi formule daca acestea nu sunt suficiente, inclusiv impreuna cu Guvernul, cu conditia ca pensiile si salariile categoriilor mentionate sa nu fie diminuate. "Putem discuta inclusiv cu Guvernul, cu cei de la putere, pentru a gasi noi formule prin care sa se faca noi reduceri de la cheltuielile bugetare, dar totul in scopul de a nu fi atinse pensiile si de a nu fi atinse salariile militarilor, profesorilor, medicilor si magistratilor", a precizat Victor Ponta.

Social-democratul a dat ca exemplu cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, unde sunt angajate 10 persoane, platite din bani publici, si biroul de relatii cu publicul, unde sunt angajate 43 de persoane. "Sunt doar cateva exemple. Le-am cerut colegilor din Birourile Permanente (ale Senatului si Camerei Deputatilor - n.r.), si presedintelui Senatului, domnul Geoana, sa vina cu date concrete, sa solicite si sa aiba aceste date, in asa fel incat reducerile de pana la 50% sa fie facute in mod echitabil fata de toate cheltuielile", a conchis presedintele PSD.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.