Presedintele Senatului Mircea Geoana a sustinut miercuri, in cadrul CEx al PSD, ca opozitia ar trebui sa coalizeze intr-o formula integrata o alternativa la actualul Guvern, in timp ce seful PSD, Victor Ponta, a spus ca ramane de vazut daca in opozitie partidul poate avea parteneri.

Presedintele Senatului a sustinut ca este necesara constituirea unui grup comun de lucru al celor trei partide de opozitie pentru a contura o oferta economica si sociala comuna, alternativa la actualul Guvern. "Avem nevoie sa coagulam intr-o formula cat mai integrata cu putinta intreaga opozitie. Fiecare dintre cele trei partide de opozitie au lansat in aceste zile programe alternative individuale, este firesc, dar sa vedem daca vom dori sa avem o omogenizare a ofertei opozitiei in ansamblu - pastrand diferentele de natura ideologica si identitara", a mai spus Geoana, transmite NewsIn.

Totodata, el a precizat ca masurile anuntate de seful statului si Guvern nu vor putea fi puse in aplicare. " Masurile propuse de tandemul Basescu - Boc nu vor putea fi implementate in 6 saptamani din punct de vedere practic, constitutional. Imediat dupa 1 iunie - iulie sa fim pregatiti cu o varianta alternativa pe care toata lumea o anticipeaza, o formula mixta, pentru ca este clar ca aceasta varianta nu va produce efectele scontate", mai precizat Geoana.

In schimb, presedintele PSD Victor Ponta nu a marsat pe o colaborare a opozitiei, fara insa sa faca afirmatii foarte explicite la adresa PNL. "Daca vreti, o sa discutam mai tarziu si de relatia din opozitie, o discutam si cu Maramuresul, unde astazi primarul nostru a fost schimbat de colegii liberali, o discutam si cu Bihorul, si cu Giurgiu si cu Calarasiul si o sa ne hotaram daca in opozitie putem avea parteneri sau daca trebuie doar sa cedam tot ca sa fie cineva multumit", a spus Ponta, ferindu-se sa faca precizari clare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.