Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca liberalii sunt gata sa discute despre alcatuirea unei motiuni de cenzura impreuna cu PSD.

"Eu am discutat initial (...) despre faptul ca, impreuna cu PSD, ca altfel nu putem, ar trebui sa alcatuim o motiune de cenzura. Suntem gata sa discutam despre alcatuirea in comun a unei motiuni de cenzura. Daca PSD si-a facut o motiune de cenzura singur, o poate inainta si singur. Vom vedea ce vom discuta si mai departe", a spus Antonescu, transmite NewsIn.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat joi ca departamentele partidului au definitivat textul motiunii de cenzura, intitulata "Romania - un fleac, au ciuruit-o", care ar putea fi depusa pe 17 mai, cand se vor comemora "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", o parafraza a titlului unui cunoscut film romanesc.

Olguta Vasilescu a spus ca textul motiunii nu a fost transmis si PNL, urmand ca o decizie politica sa fie luata intre Victor Ponta si Crin Antonescu, daca liberalii doresc sa o sustina.

PNL respinge planul lui Basescu

"PNL se opune categoric acestui asa-zis plan, care nu rezolva in niciun fel redresarea economica a tarii, dimpotriva, plaseaza pe umerii unor categorii, dintre cele mai afectate, povara acestei crize, fara nicio perspectiva, fara niciun viitor si fara sa avem vreo garantie ca vom avea redresare economica, sau macar ca vom putea pastra pana dincolo de sfarsitul acestui an actualul nivel al taxelor si impozitelor", a spus Antonescu.

Liderul liberal a afirmat ca Guvernul Boc si Traian Basescu sunt "ultimii oameni indreptatiti din punct de vedere politic si moral, calificati in vreun fel", sa aplice un plan anticriza. Antonescu a mai spus ca PNL s-a opus cresterii TVA si probabil aceasta interventie "a fost decisiva in abandonarea acestei variante".

"Vom respinge planul lui Traian Basescu la nivel parlamentar si public, vom discuta cu orice Guvern de tehnicieni si de oameni competenti care sa-si asume masuri dure (...), vom sustine in toata aceasta perioada faptul ca daca trebuie sa facem sacrificii trebuie sa le facem condusi de oameni cu credibilitate si competenta", a mai spus Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.