Reprezentantii FMI s-au intalnit duminica cu formatiunile politice aflate in Opozitie.

Antonescu: Avem nevoie de alt Guvern

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat la finalul discutiilor cu delegatia FMI, ca in ciuda optimismului afisat de oficialii Fondulu, nu exista solutii reale de relansare economica, astfel ca se va impune in curand o noua runda de discutii, adaugand ca Romania are nevoie de alt Guvern.

"Este necesar din punctul nostru de vedere in acest moment de un alt Guvern care sa fie capabil si credibil in ochii populatiei. Este necesar un plan de solutii economice de iesire din criza, ceea ce nu avem, si e necesar in materie de reducere a cheltuielilor bugetare, o directionare exacta si eficienta a acestora, o directionare in sensul reducerii cheltuielilor institutionale, in sensul reducerii birocratiei, sumelor care se risipesc in continuare chiar daca in conditii de criza pentru clientela politica a celor care guverneaza. Nu avem nimic din toate acestea si in sensul acesta le-am spus celor de la FMI ca nu avem de fapt solutie si ca, in ciuda optimismului pe care il afiseaza sau il simuleaza, ne vom revedea mult mai curand decat ne-am dori si unii, si altii", a comentat Antonescu.

Liderul PNL a mai mentionat ca reprezentantii FMI aveau sentimentul ca liberalii ar trebui sa fie fericiti deoarece nu au crescut taxele, deocamdata. "Este bine - cum am spus - ca nu au crescut taxele, dar nu suntem fericiti, pentru ca scaderea sau cresterea taxelor nu sunt un scop in sine, ci sunt un mijloc pentru ceea ce noi credem ca trebuie sa fie dezvoltarea economica. Ori, in fata asa-zis-ului plan pe care presedintele l-a anuntat, care nu poate fi numit asa pentru ca nu e bazat pe nicio evaluare, nu cuprinde detalii importante, nu ne spune care vor fi consecintele de natura economica si sociala, dar in fata acestui asa-zis plan noi nu avem nici cea mai mica garantie ca vom avea cu adevarat o inviorare si o crestere a economiei", a sustinut presedintele PNL.

Ponta: PSD se opune tuturor masurilor lui Basescu

Liderul PSD Victor Ponta a declarat la finalul intrevederii cu delegatia FMI, ca PSD se va opune prin toate mijloacele "parlamentare si extraparlamentare" masurilor anuntate de seful statului si a precizat ca partidul va veni cu propriile solutii, printre care impozit si TVA diferentiate.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Social-democratul a precizat ca intrevederea cu delegatia FMI a avut loc la propunerea reprezentantilor Fondului, si a criticat faptul ca nici Guvernul, nici coalitia PDL-UDMR si nici presedintele "nu au vrut niciodata sa discute cu opozitia pentru gasi solutii comune". "Faptul ca acest dialog se poarta la solicitarea FMI, e un prim semn de lipsa de seriozitate si responsabilitate si a modului in care presedintele, si coalitia incearca sa promoveze niste masuri extrem de dureroase pentru populatia Romaniei", a acuzat Ponta.

El a relatat ca a aflat "pentru prima data, in mod oficial" care e situatia reala a bugetului, aratand ca, intre lunile ianuarie si mai 2010, "aproape toate cifrele s-au schimbat in negativ, incepand cu deficitul prognozat, cu cresterea economica care a disparut deja in primele 3 luni". "Azi se spera ca aceasta crestere va fi zero sau un pic negativ- nu stim ce va fi in toamna", a mai spus liderul PSD.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Ponta a subliniat ca PSD este de acord sa coopereze si sa vina cu solutii pentru depasirea situatiei actuale, dar ca nu va sustine "in niciun fel si sub nicio forma masurile anuntate joia trecuta de presedintele Basescu". "Nu vom fi de acord ca plata facturii pentru guvernarea din 2005 incoace, de cand Basescu e presedinte, sa fie facuta de pensionari, salariati, someri, de categoriile cele mai defavorizate. Ne vom opune prin toate mijloacele parlamentare si extraparlamentare punerii in practica acestor masuri din trei motive", a explicat pesedistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.