Sub spectrul intoarcerii lui Stolojan, presedintele PNL a convocat aseara filialele la o intalnire pentru a-si testa sustinerea in partid

Tariceanu si Stolojan asteapta un raspuns de la filialele partidului. Primul urma sa-i priveasca in ochi pe liderii de filiale la o sedinta de partid convocata ieri-seara la o vila de lux din Primaverii. Celalalt, pentru ca nu beneficiaza de astfel de avantaje, urmareste de pe margine evolutia partidului. Nici pentru unul, nici pentru celalalt nu se concretizeaza deocamdata o sustinere masiva. Reactiile la cald par a fi favorabile premierului in functie. Coincidenta sau nu, multe dintre functiile publice detinute de liberali au depins de premier.

Mona Musca si Gheorghe Flutur, doi din cei cinci vicepresedinti ai PNL si totodata membri ai cabinetului Tariceanu, au facut ieri declaratii in care au salutat atitudinea lui Theodor Stolojan, dupa ce acesta declarase ca este dispus sa ajute partidul sa iasa din criza de imagine. "Eu il apreciez pe Theodor Stolojan, care a fost un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Are meritul principal in a aduce PNL la 20 la suta in sondajele de opinie, precum si in unificarea fortelor liberale", a afirmat Flutur.

Ministrul agriculturii considera ca, in aceasta perioada in care au aparut mai multe discutii in interiorul partidului, "Tariceanu trebuie sa aiba o discutie cu Stolojan, o discutie in forurile PNL pentru a gasi cea mai buna solutie ca partidul sa-si mentina credibilitatea si pozitia de locomotiva in Alianta".
Celalalt vicepresedinte PNL, Mona Musca, a declarat ca ii multumeste fostului lider al partidului, Theodor Stolojan, pentru intentia acestuia de a ajuta formatiunea liberala "in momentele grele". "Ii multumesc domnului Stolojan ca, in momentele grele pentru PNL, stie sa lase deoparte persoana lui si sa vina in intampinarea partidului, sa dea o mana de ajutor", a afirmat Mona Musca.

Ea a facut insa si un apel la unitate pentru a rezolva problemele sinistratilor, sustinand, totodata, ca implicarea lui Theodor Stolojan va aduce linistea in PNL si in Alianta D.A. "PNL si Alianta D.A. trec printr-un moment de criza, si principala noastra preocupare de oameni politici responsabili trebuie sa fie acum UNITATEA la nivelul partidului, dar si la nivelul Aliantei", sustine ministrul culturii, intr-un comunicat remis presei. Mona Musca si Gheorghe Flutur sunt singurii lideri care au avut functia de vicepresedinti si pe vremea lui Stolojan.

Filialele, in stand by

In mod firesc, de partea lui Tariceanu sunt ceilalti trei vicepresedinti care au fost alesi la congres pe lista odata cu presedintele. Este vorba de Puiu Hasotti, Teodor Melescanu si Dan Radu Rusanu, perceputi in partid ca apartinand gruparii Patriciu. De altfel, opiniile pro sau contra Tariceanu au fost exprimate in functie de gradul de avantaje obtinute. Filiala Timis condusa de Ovidiu Draganescu, ce ocupa functia de prefect, este net in favoarea lui Tariceanu.

La fel si Vaslui, organizatie condusa de Ion Vranceanu - persoana exclusa de pe listele electorale de catre Stolojan din cauza unor afaceri controversate - "considera inoportuna revenirea lui Theodor Stolojan". La Cluj, situatia se repeta, din aceasta filiala provenind Norica Nicolai, o infocata opozanta a ideii de anticipate.

Situatia e similara in filialele conduse de oameni apropiati lui Dinu Patriciu, in frunte cu Prahova, Constanta, Bucuresti. De partea lui Stolojan se exprima public foarte putine organizatii locale. Arad, acolo unde este lider Titu Gheorghiof, arata simpatie fata de revenirea lui Stolojan. In Moldova, doua dintre filialele favoarabile lui Stolojan sunt Suceava, de unde provine Gheorghe Flutur, si Botosani. Totodata, exista un numar destul de mare de organizatii care au refuzat sa se pronunte. In urma intalnirii ce a avut loc aseara, lucrurile aveau o sansa sa se mai clarifice.

Oponentii

"Ii multumesc domnului Stolojan ca, in momentele grele pentru PNL, stie sa lase deoparte persoana lui si sa vina in intampinarea partidului sa dea o mana de ajutor".
Mona Musca

"Eu il apreciez pe Theodor Stolojan, care a fost un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Are meritul principal in a aduce PNL la 20 la suta precum si in unificarea fortelor liberale".
Gheorghe Flutur

Avertisment

"Nu ma clatin cu una, cu doua"

Intr-o emisiune televizata difuzata joi seara, Tariceanu a declarat ca nu se clatina "cu una, cu doua" din fruntea partidului si i-a atacat pe cei care cer schimbarea lui. "Eu, ca presedinte al PNL si ca premier, am o responsabilitate pe care mi-o asum. Nu ma clatin cu una cu doua. In PNL sunt acum o serie de oameni care, din oportunism sau insuficienta experienta politica, isi schimba imediat parerile, la o adiere de vant, si incearca sa profite de o anumita situatie", a afirmat liderul PNL. "Unii s-au speriat. Sunt derutati. Nu au experienta politica. Avem baieti care au intrat de patru-cinci ani in partid si nu au facut nimic. Este foarte greu", a adaugat Tariceanu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.