Procurorii Parchetului General i-a audiat astazi pe membrii PSD Aura Vasile si Marian Vanghelie pentru fals in declaratii si infractiuni electorale, au declarat surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, este cercetat in doua dosare de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmite NewsIn.

Ce a facut Vanghelie la Parchet

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a iesit din sediul Parchetului General dupa aproximativ o ora de audieri spunand ca a fost chemat sa dea declaratii pentru o presupusa mita electorala in campania din 2009 pentru alegerile prezidentiale.

Surse judiciare au declarat ca Vanghelie a fost chemat in calitate de faptuitor, insa nu a fost inceputa inca urmarirea penala pe numele sau.

Intrebat daca a dat mita electorala sau stie pe cineva care a facut aceasta fapta, Vanghelie a raspuns ironic: "Nu-mi amintesc ca presedintele Traian Basescu sa fi dat mita".

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie il cerceteaza pe primarul Sectorului 5 al Capitalei pentru infractiuni electorale, acesta fiind acuzat ca ar fi dat mita pentru a obtine voturi in favoarea candidatului PSD, Mircea Geoana, la alegerile prezidentiale din 2009.

Cazul Aura Vasile

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat ca este cercetata de Parchet pentru dare de mita electorala in sectiile de vot de la alegerile prezindentiale, impreuna cu liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, insa acuzatiile sunt nefondate.

Aura Vasile a declarat ca a primit prima citatie de la Parchet pe 8 martie, la grupul parlamentar PSD, in care i se aducea la cunostinta ca este invinuita pentru mita electorala la alegerile prezidentiale si s-a prezentat a doua zi in fata procurorului. "Mi-a spus procurorul ca am o plangere in care se spune ca am umblat in ziua de vot prin sectiile de votare si ca am mituit alegatorii. I-am spus domnului procuror ca am intrat si la turul I si la turul II intr-o singura sectie de vot, sectia unde eu am votat, dupa care in jurul orei 8.00 - 8.30 am intrat in sediul PSD Bucuresti, de unde am plecat a doua zi in jurul orei 11.00 - 12.00. Pentru ca eram dupa interventia chirurgicala si se presupune ca inca mai era anestezic mi-a spus ca ma mai cheama o data pentru ca ceea ce i-am spus sa scriu pe hartie", a explicat Aura Vasile, precizand ca Marian Vanghelie este anchetat pentru aceeasi acuzatie.

Citeste si:
Marian Vanghelie, în libertate sub control judiciar. Poate lua...
Marian Vanghelie, în...

Intrebata cine a facut plangerea penala impotriva sa, deputatul PSD a spus ca nu stie. "Nu stiu, dar dupa cum si noi am facut(plangeri penale, n.r.), si altii au facut, dar noi probabil ca suntem mai spectaculosi", a mai comentat Aura Vasile, precizand ca este chestiune "normala" ca procurorul sa faca audieri inainte de a inchide dosarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.