Biroul Permanent al Senatului a amanat marti din nou decizia pentru introducerea in plenul acestei a proiectului de hotarare prin care este constituita Comisia de ancheta in cazul ministrului Radu Berceanu din cauza disputelor dintre putere si opozitie privind algoritmul si componenta acesteia.

Senatorul PSD Sorin Bota a sustinut ca grupurile parlamentare, respectiv PDL, UDMR si independentii care sustin Guvernul doresc sa obtina majoritate in comisia de ancheta pentru a-l absolvi pe ministrul Transporturilor.

"Din pacate arcul puterii constituit din grupul PDL si UDMR au solicitat o schimbare a componentei comisiei de ancheta in sensul unui nou algoritm inventat pentru majoritatea conjuncturala din acest moment. Sigur, niciun regulament nu spune ce trebuie sa facem. Mergand pe cutuma parlamentara s-a considerat necesar sa mergem pe un numar de 11 membri si ar trebui sa fim pe algoritmul de la inceperea mandatului parlamentar 2008-2012. Colegii senatori vor sa schimbe aceasta regula si sa faca o comisie de ancheta sa se ancheteze ei pe ei. Nu vom putea avea o comisie de ancheta obiectiva atat timp cat majoritatea acelei comisii va decide absolvirea de orice vina a ceea ce ancheta", a spus Bota. El a precizat ca formatiunile guvernamentale solicita ca PSD si PNL sa aiba 5 locuri, iar PDL si UDMR 6 locuri, plus inca un loc pentru independenti.

"Ma gandesc sa retrag propunerea (de infiintare a comisiei de ancheta, n.r.) ca nu facem bascalie din ceea ce vrem sa descoperim si avem alte cai de atac direct in instanta si direct la Parchet", a mai precizat senatorul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.