Fostul presedinte Emil Constantinescu a dezvaluit ca Traian Basescu a scapat de la a fi arestat si plimbat in fata camerelor cu o pereche de catuse la miini numai gratie integrarii in UE.

Potrivit fostului presedinte, in perioada cind Traian Basescu era ministru al Transporturilor, a inceput anchetarea dosarului Flota, iar in 1999 a fost gata prima expertiza, care il gasea responsabil pentru o uriasa frauda, de aproape 300 de milioane de dolari. Acea expertiza a fost trimisa Parchetului General.

Constantinesu a dezvaluit, in cadrul unei emisiuni TV ca, in acel moment, s-a pus problema arestarii lui Basescu si a aducerii sale la Parchet, cu catuse la miini, dar ca el a fost cel care s-a opus acestui show mediatic: ”M-am opus sa nu se faca asta, adica fostul ministru al Transporturilor care apoi devenea primar general sa fie adus in catuse, cu mare tam-tam mediatic, pe baza unei expertize care a durat trei ani. Am considerat in acel moment ca interesul tarii, inainte de integrare, era sa nu se sparga coalitia de guvernare...Dl.Traian Basescu era un personaj important al PD, partener important in coalitie, s-ar fi produs o sciziune. Povestea a continuat, dar fara anchete, fara aducerea sa la Parchet, fara tam-tam, iar singurii care au cunoscut dosarul au fost cei incriminati, li s-a adus la cunostinta fara tam-tam” a declarat Constantinescu, citat de Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.