PSD a depus motiunea "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani".

Motiunea, intitulata "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani", a fost semnata si de liderul si viceliderul grupului liberal de Senat - Puiu Hasotti, respectiv Mario Oprea - fiind indreptata impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

Plenul Senatului a respins luni motiunea simpla a PSD intitulata "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani!", cu 49 de voturi pentru, 65 de voturi impotriva si nicio abtinere.

PSD a cerut prin motiunea simpla depusa saptamana trecuta impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea, demisia acestuia, acuzandu-l de duplicitate, ipocrizie si de intentia de a punele bazele UNPR pe structura cadrelor militare, dupa ce a luat atitudini diferite fata de reducerea pensiilor militarilor.

"Suntem uimiti cum cei de la guvernare astazi incearca permanent sa ne duca in zona in care toate categoriile sociale sunt ale lor, ale dansilor, ca le iau apararea, ca stiu sa le apere interesele. Nenorocirea este alta: ei una spun, si alta fac. Este pacat de Dumnezeu ca muncesti o viata sa ai o pensie linistita si noi le dam numai probleme astazi celor care sunt in aceasta categorie a pensionarilor", au sustinut initiatorii, transmite NewsIn.

In textul motiunii PSD se preciza ca "proiectul Legii pensiilor propus de actualul Guvern aduce grave prejudicii materiale si morale tuturor categoriilor de pensionari, mai cu seama pensionarilor militari din Romania". "Noi va argumentam, o data in plus, ca ceea ce face domnia sa (Gabriel Oprea, n.r.) e sa arunce praf in ochii militarilor, intrucat orice modificare a Legii 164 atrage dupa sine multe amputari financiare. Mai mult, senatorii independenti nu au depus niciun amendament pentru sustinerea militarilor si nu au sustinut la vot amendamentele depuse si sustinute de senatorii PSD, singurii de altfel", mai sustin social-democratii.

Motiunea simpla pe tema pensiilor militarilor este cea de-a treia care intra, in aceasta sesiune parlamentara, in atentia Senatului, dupa cele initiate de PNL - "Educatia-de la supravietuire la colaps" si de PSD - "Transporturile din Romania trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare", ambele respinse.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.