Senatorul PSD, Miron Mitrea, se afla in discutii cu grupul independentilor dupa ce si-a exprimat o serie de nemultumiri legate de noua conducere a partidului, existand posibilitatea unei plecari a acestuia la UNPR in toamna acestui an, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Potrivit acelorasi surse, Mitrea si-a exprimat luni, in cadrul sedintei de grup de la Senat nemultumirea fata de politica dusa de noua conducere a PSD. Discutia a plecat de la criticile aduse de Mitrea fata de modul in care social-democratii si-au prezentat viziunea pentru revizuirea Constitutiei, amenintand ca, daca actuala conducere a partidului nu-si va schimba atitudinea fata de parlamentari, el va fi obligat "sa-si caute o alta cale".

Miron Mitrea a criticat duminica, intr-o postare pe blog, modul in care conducerea partidului a sustinut modificarea Constitutiei pentru alegerea Senatului de catre consilierii locali si judeteni, fara a fi fost consultat si grupul parlamentar din care face parte.

El l-a acuzat pe Victor Ponta ca ia decizii de unul singur, ca pe vremea lui Geoana. "Am aflat de la radio ca PSD, partidul al carui senator sunt, propune ca, dupa noua Constitutie, senatorii sa fie alesi de consilierii locali. Asadar, n-a fost de ajuns ca guvernul Boc s-a umplut de ridicol cu gluma sa de proiect de modificare a Constitutiei, in care Parlamentul inca mai ratifica aderarea Romaniei la NATO. Trebuia ca si principalul partid de opozitie sa-si dea cu stangul in dreptul. Iar decizia de a ne faulta singuri s-a luat din nou pe sest, ca pe vremea lui Geoana, fara ca macar noi, senatorii PSD, sa fim intrebati ce parere avem. Am fost pusi din nou in fata faptului implinit, ba, mai mult, am aflat de la radio ce vrea sa faca partidul. De parca am avea o conducere in exil. La Congresul din februarie am votat pentru ca astfel de practici sa dispara si in PSD sa fie reinstaurata democratia. Din pacate, inca mai astept ca <<minunea>> asta sa se intample", a scris Mitrea.

In ceea ce priveste propunerea ca senatorii sa fie alesi de catre consilierii locali, senatorul PSD a afirmat ca "este o prostie". "Cum sa le iei dreptul cetatenilor sa-si aleaga direct reprezentantii? Cum sa faci astfel de diferente? Unde vrem sa ne intoarcem, la votul cenzitar, cand numai cei cu un anumit statut social hotarau in numele tuturor? Stiu ca anumiti lideri locali viseaza sa controleze ei si puterea centrala. Dar cred ca aceasta ambitie este la fel de periculoasa pentru democratie ca si o conducere centrala dictatoriala", a mai spus Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.