Desi Costiniu este anchetat de DNA in cazul Voicu si a fost suspendat din functia de la CSM, acesta a reusit sa primeasca aprobarea de pensionare.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat joi cererea de pensionare a judecatorului Florin Costiniu, fostul sef al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Costiniu a fost suspendat din functie dupa ce DNA a pus in miscare actiunea penala fata de acesta.

Conform procedurii, CSM va trimite cererea lui Costiniu de eliberare din functie prin pensionare catre Presedintie, Traian Basescu urmand sa semneze decretul de pensionare, transmite NewsIn.

DNA a pus in miscare actiunea penala fata de judecatorul Florin Costiniu, acesta fiind cercetat pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu. Judecatorul a fost retinut si a petrecut cateva zile in arestul Politiei Capitalei, insa Completul de 9 Judecatori al Instantei Supreme i-a admis recursul la decizia de arestare si a dispus cercetarea lui in libertate.

Citeste pe aceeasi tema si:

Costiniu vrea pensionare de urgenta

Judecatorul Costiniu a fost suspendat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.