Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost eliberati, dupa ce, luni seara, Completul de 9 judecatori a admis, cu majoritate de voturi, recursurile declarate impotriva arestarii preventive, insa instanta a stabilit ca nu au voie sa vorbeasca intre ei si nici cu martorii din dosar.

De asemenea, cei trei nu au voie sa paraseasca tara pentru 30 de zile, informeaza NewsIn.

Inalta curte de Justitie a admis, cu majoritate de voturi, recursurile formulate de judecatorul Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic impotriva deciziei de arestare preventiva si a decis punerea de indata in libertate.

Decizia instantei este definitiva, asa ca procurorii nu o mai pot ataca.

Avocatul judecatorului Florin Costiniu, Viorel Spanu, a cerut instantei admiterea recursului facut de magistrat, invocand faptul ca interceptarile din dosar au fost facute pe baza unei autorizatii de interceptare care este lovita de nulitate. Spanu a aratat ca autorizatia de interceptare a fost emisa intr-o sedinta la care nu a participat un procuror. Avocatul a adaugat ca interceptarile sunt facute de SRI, care nu este un organ de urmarire penala.

La randul lor, avocatii lui Marius Locic au cerut in fata Completului de 9 Judecatori al ICCJ, admiterea recursului omului de afaceri si, in subsidiar, ca masura arestarii preventive sa fie inlocuita fie cu interdictia de a parasi localitatea, fie cu cea de a parasi tara.

Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput luni, la ora 13.30, discutarea recursurilor declarate de judecatorul Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu in sedinta publica.

Completul de 9 judecatori de la ICCJ, care judeca recursurile celor trei, a fost prezidat de judecatoarea Georgeta Barbalata, iar din complet mai fac parte Ana Maria Dascalu, Geanina Arghir, Alixandri Vasile, Ana Hermina Iancu, Elena Cantar, Mariana Carstocea, Viorica Trestianu si Angela Dragne.

Potrivit Evenimentul Zilei, judecarea recursului a durat nu mai putin de noua ore.

Citeste si:
Judecatoria Gaesti decide eliberarea conditionata a lui Marius Locic
Judecatoria Gaesti decide...

"Sa speram ca si mai departe procedura va fi dupa rigorile legii", a declarat sotia judecatorului Costiniu. "Il iau acasa. E al meu", a mai declarat Viorica Costiniu, si ea judecator.

Si sotia, si cei doi fii ai omului de afaceri Costel Casuneanu au venit la Politia Capitalei in aceasta seara. "E cel mai frumos cadou. Astazi este ziua fiicei noastre", a declarat si sotia lui Maris Locic, cand a aflat ca sotul ei e liber.

Voicu ramane in arest

Judecatorul Costiniu a fost suspendat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.