Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a adresat joi in plenul Senatului un mesaj catre comunitatea rroma, cu ocazia Zilei Internationale a rromilor, spunand ca este nevoie de masuri de discriminare pozitiva pentru a rezolva problemele acestei comunitati.

"Trebuie sa recunoastem ca pe langa sportivii, artistii, oamenii si politicienii de exceptie pe care ii are comunitatea rroma avem si multe probleme cu unii membri ai comunitatii rrome. Avem o infractionalitate mai ridicata in randul comunitatii rrome decat in randul celorlalte nationalitati care traim in Romania", a spus Frunda, presedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati a Senatului, urandu-le totodata La multi ani "rromilor de pretutindeni".

Frunda a spus ca trebuie avut "curajul" de a recunoaste problemele care se nasc in comunitatea rroma, spunand ca este nevoie de scoli cu clase speciale de rromi si masuri stimulative pentru familiile de rromi ca sa isi dea copiii la scoala, transmite NewsIn.

"Trebuie sa avem un numerus clausus pozitiv, o discriminare pozitiva pentru rromi, pentru ca vom putea rezolva aceasta problema doar daca minoritatea rroma va fi reprezentanta, daca isi va forma propria intelectualitate, daca vor avea oameni care sa formeze mentalitati in cadrul proprilor comunitati, care sa previna infractionalitatea, iar atunci cand exista sa o rezolve", a spus Frunda.

Senatorul UDMR a afirmat ca Senatul trebuie sa aiba "intelepciunea necesara" pentru a adopta legi in aceasta directie, atat pentru rromi cat si comunitatile nationale din Romania in general. "Aceasta este solutia care rezolva probleme, care construieste poduri intre majoritate si minoritati nationale", a conchis Frunda.

Ziua internationala a romilor se sarbatoreste in fiecare an pe 8 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.