Socialistii europeni apreciaza gestul premierului Calin Popescu Tariceanu de a renunta la demisie, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul de la Strasbourg, afirmand ca este o "decizie inteleapta", conform postului de radio Delta RFI. Jan Marinus Wiersma, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, a declarat ca seful Executivului roman a renuntat la demisie inclusiv in urma presiunilor europene. "Cred ca premierul roman a luat o decizie inteleapta atunci cand a hotarat sa nu demisioneze", a spus Wiersma.

El a adus ca argument inundatiile masive din Romania, iar acest lucru impune, desigur - in opinia oficialului european - atentia unui Guvern complet functional. "Deci ma bucur ca a luat decizia din acest motiv. Au existat insa si presiuni din partea unor tari ale Uniunii Europene, care au cerut Guvernului roman sa nu creeze o stare de instabilitate politica intr-un moment important din procesul aderarii. Acest lucru a jucat si el un rol", a declarat, pentru Delta RFI, Jan Marinus Wiersma.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.